Sport

Gruseksperten Nadal kvartfinaleklar i Roland-Garros

Rafael Nadal slo Roberto Bautista Agut 6-1, 6-2, 6-2 og avanserte til kvartfinalen i tennisturneringen Roland-Garros.

Rafael Nadal er klar for kvartfinalen i Roland-Garros.

Spanjolen, som er seedet som nummer fire, sikret kvartfinaleplassen etter at han tok vare på sin tredje matchball mot Agut.

Vinnerslaget til Nadal var en sterk forehand som sendte hans landsmann i full strekk. Agut sitt returslag gikk i nettet sikret avansement for Nadal.

– Jeg er veldig glad. Roberto er en veldig god spiller og jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til kvartfinalen, sa Nadal etter kampen.

Han jakter sin tiende Roland-Garros-tittel og sin 15. Grand Slam-triumf. Nå møter han enten Milos Raonic eller Pablo Carreño Busta i kvartfinalen,

Wozniacki i kvarten for første gang på sju år

På kvinnesiden er også Caroline Wozniacki klar for kvartfinale i Roland-Garros. Det har hun klart for første gang siden 2010. Dansken slo Svetlana Kuznetsova 2–1 i sett (6-1, 4-6, 6-2).

De to hadde aldri møttes på grus før, men søndag var det altså Wozniacki som kunne juble for seier og avansement fra fjerde runde i den prestisjetunge grusturneringen.

Wozniacki møter enten Samantha Stosur fra Australia eller Jelena Ostapenko fra Latvia i kvarten.

Nishikori-seier

Den japanske tennisstjernen Kei Nishikori måtte virkelig kjempe for å slå ut sørkoreanske Chung Hyeon på herresiden i Roland-Garros. Nishikori vant til slutt 3–2 i sett.

Verdensnier Nishikori fikk det ikke lett mot Hyeon, ranket som nummer 67 i verden, i tredje runde i Paris. Forhåndsfavoritten tok oppskriftsmessig føringen med 7–5 og 6–4 i det to første settene, men sørkoreaneren snudde med 7–6 (7–4) i tiebreak og 6–0. I det avgjørende femtesettet kjempet imidlertid Nishikori seg til 6-4, godt hjulpet av en dobbeltfeil fra Hyeon på matchballen. Dermed er japaneren klar for fjerde runde.

Nishikori møter spanjolen Fernando Verdasco i neste runde.

Les mer om

  1. Tennis