Froome kunne juble etter mesterstykke: Bare to legender har greid det før ham

Chris Froome vant Vuelta a España for første gang.

Skys Chris Froome syklet inn til totalseier i Vueltaen.
  • NTB

Bare et uhell kunne frata Chris Froome karrierens første sammenlagttriumf i Vuelta a España, men briten holdt seg på sykkelen og skålte i champagne med sine lagkamerater på starten av søndagens paradeetappe.

Matteo Trentin gjorde et ærlig forsøk på å skaffe seg poengtrøya fra overlegne Froome på den siste etappen, men til tross for at han både tok bonussekunder underveis og vant spurten, tok Froome også den trøya i Madrid med to fattige poeng.

Trentin tok sin fjerde etappeseier i rittet da han spurtslo Lorrenzo Manzin og danske Søren Kragh Andersen.

Hoelgaard topp ti

Norges eneste gjenværende rytter i rittet etter at Odd Christian Eiking ble kastet ut av eget lag før avslutningsetappen, Daniel Hoelgaard, spurtet inn til en tiendeplass i Madrid.

Vueltaens store vinner ble Chris Froome. Ingen har klart å vinne Tour de France og Vuelta a España i samme sesong siden 1978.

Historisk

Briten har vært nær å klare den enormt vanskelige dobbelttriumfen flere ganger tidligere, men i Vueltaen har han måttet nøye seg med tre annenplasser.

Den rekken har han nå fått en slutt på.

Franske Bernard Hinault var den siste som greide kunststykket i 1978. Jacques Anquetil var den første i 1963.

Det skal sies at Vueltaen den gang ble kjørt i april. Det betyr at Froome ble tidenes første syklist som vinner i Spania på høsten som regjerende Tour de France-mester.