Sport

Tinkovs rådgiver bekrefter forhandlinger

Bjarne Riis (49) kan være på vei ut av sykkelsporten. Ifølge La Gazzetta dello Sport er Danmarks sterkeste sykkellag havnet på utenlandske hender.

Bjarne Riis.
  • NTB

Saxo-Tinkoff avviser påstanden, mens russerne bekrefter forhandlinger. Gazzettaen skriver søndag at Bjarne Riis angivelig har solgt sitt sykkellag til tidligere sponsor, den russiske finansmannen Oleg Tinkov. For knappe 60 millioner kroner skal Tinkov ha sikret seg Team Saxo-Tinkoff.

– Normalt kommenterer vi ikke slike rykter som dette, men jeg vil gjerne avkrefte at Tinkov har kjøpt laget, sier pressemedarbeider i Saxo-Tinkoff, Allan Rasmussen, til Danmarks Radio.

– Det er feil å si at vi har kjøpt Riis' lag. Ingenting er underskrevet, og vi forhandler fortsatt med flere lag om mulige prosjekter. Men vi snakker fortsatt med Riis. Vi har pratet sammen i to måneder til tross for tidligere uenigheter, sier Oleg Tinkovs juridiske rådgiver Stefan Feltrin.

Ifølge La Gazzetta dello Sport er det Michael Rasmussens dopingavsløringer og trusselen om en ny dopingsak som skal være en av årsakene til at den tidligere Tour de France-vinneren er villig til å selge livsverket sitt.

Hemmelig reise

Tinkov selv har ikke kommentert artikkelen, men skrev onsdag «Humøret er topp. Jeg sier ikke hvem og hvor. Hemmelige reise» på sin Twitter-profil.

I sommer klarte ikke Riis og Tinkov å bli enig om en sponsorforlengelse. Partene gikk da hver til sitt, men Tinkov hevdet hele tiden at han ikke var ferdig med sykkelsporten. Han ønsket å overta et lag som han kunne drive som sitt eget.

– Jeg kan ikke si mer enn jeg har sagt. Jeg kan altså avkrefte at han (Tinkov) har kjøpt laget, sier Rasmussen på spørsmålet om partene er i forhandlinger om et salg.

Les også

  1. «Kyllingen»: – Riis visste at jeg dopet meg