Sport

Dette er råskinnet Norge må temme lørdag kveld

Norges trener ser muligheten i at Frankrikes NHL-stjerne spiller på seg nye utvisninger.

Antoine Roussel (til venstre) i kjent stil i nevekamp med Chicago Blackhawks Jordin Tootoo i en kamp mellom Stars og Blackhawks i februar i år.
 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Journalist

PARIS: Franske Antoine Roussel satt nesten to timer i utvisningsboksen sist sesong i NHL.

Han er den ene av Frankrikes to NHL-spillere som skal møte Norge i VM-åpningen på hjemmebane i Paris. Dallas Stars-vingen er kjent for å sin tøffe spillestil og for sjelden å gi seg i nærkampene. Han har rollen som ryddegutt hos Dallas Stars, og han går neppe av veien for en aldri så liten isdans dersom sjansen skulle by seg mot Norge.

Les også

Her skal hockeygutta revansjere norsk håndballtap

En mulighet

Nå er ikke trener Petter Thoresen så veldig redd for en spiller som er litt tøffere enn de andre. Han ser det heller som en mulighet.

– Hvis regnskapet fra NHL holder seg også på landslaget for Roussel, så håper jeg vi får flere minutter i overtall enn i undertall. Det vil jeg gjøre uansett, sier Petter Thoresen.

Petter Thoresen i aksjon under fredagens trening. Han frykter ingenting.

Opprinnelig var det rugby Antoine Roussel satset på, så han hadde allerede tøffe taklinger inne da det etter hvert ble mest ishockey. Som 16-åring flyttet familien til Canada. Men han ble aldri draftet av de store klubbene. I stedet ble det den harde veien opp til en betrodd jobb i Dallas Stars. Han spilte flere år i den canadiske juniorligaen og farmerlagserien AHL.

Les også

Det er 30 år mellom de to bildene. I mellomtiden har familien Thoresen fargelagt norsk ishockey.

Tre og en halv time i boksen

Den første sesongen i Dallas Stars var han nesten mer i utvisningsboksen enn på isen. Han pådro seg 209 utvisningsminutter. Altså tre og en halv time som tilskuer i fryseboksen.

De to siste sesongene er han fortsatt en av de spillerne i NHL som sitter lengst og oftest i utvisningsboksen. I grunnspillet denne sesongen ble det «bare» 115 minutter. Han var den 8. mest utviste spilleren i hele ligaen.

Antoine Roussel er god til å spille hockey også. Her er han i aksjon mot Buffalo Sabres.

Dersom det er slik at Roussel ikke tar det så tungt at han havner i utvisningsboksen, så har det norske landslaget en helt annen holdning til 2-minutters straff.

– Det er en målsetning at vi skal holde oss borte fra utvisningsboksen. Og samtidig må vi bli litt mer effektive i overtallsspillet enn vi har vært i de siste tre kampene. Vi sliter med å score mål og vi slapp til og med inn et mål i overtall mot Slovakia på Hamar.

Hør Roy Johansen vurdere Norges VM-sjanser, mimre tilbake fra sine 16 år som sjef og hva som er hans beste minne:

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5