Sport

- Jeg har et flott team rundt meg, med mental trener, trener og venner

Hittil i sesongen har ikke Isabelle Pedersen løpt fort. Da er det noe naturgitt som ikke stemmer. – Jeg er laget for å løpe fort, mener hekkeløperen.

Isabelle Pedersen

 • Arne Hole

13,29 er årsbeste for bergensjenta. Internasjonalt sett kvalifiserer ikke det til noe annet enn å løpe for å hente posten. Men på Bislett torsdag kveld garanterer bergensjenta at det skal lukte mer eksos.

— Der skal jeg ta både det internasjonale OL-kravet og det norske. Jeg vil ta det – og jeg vet at jeg er god nok til å gjøre det. Jeg trenger ikke å ha gjort alt av trening så lenge hodet er med meg og jeg er aggressiv og sulten, fortsetter 24-åringen, som høres helt amerikansk ut i innstillingen. Så er det også der hun har slått seg ned.

Les også

Han er 18 år, veier 112 kilo og er nest best i verden

— Jeg er veldig fornøyd med USA. Jeg har et flott team rundt meg, med mental trener, trener og venner. Stressfaktoren er også lavere fordi ting er som de skal være.

Syk i vinter

Isabelle ser ikke bort fra at hun kan være litt forsinket i utviklingen denne sesongen. Hun var en del syk i vinter, men fikk likevel gjennomført halvparten av det planlagte programmet.

Men om hun har vært syk, så har hun til gjengjeld sluppet unna skader for første gang siden 2009. — Jeg har perset i spensttesten, og både Nadia (lengdehopper Akpana Assa) og jeg har vært over norsk rekord i stille lengde (Annelin Mannes hoppet 2,92 i 1981). Vi har hoppet over tre meter og bør ha en intern konkurranse i sommer, foreslår Isabelle, som mener hun også har vært flink med eksplosivitet og styrke.

Greier hun ikke OL-kravet på Bislett, venter en ny sjanse i Stockholm neste fredag. Der skal hun i tillegg til 100 meter hekk også delta på 4x100 meter stafett. Løper den norske kvartetten inn blant de 16 beste i verden, blir det OL-tur på flere.

Les også

Dopingtatt varsler ber om å få delta i Rio-OL

Topp konkurranse

100 meter hekk blir en av de sterkere øvelsene på Bislett, og Isabelle kan ikke klage på liten drahjelp. Samtlige i feltet har betydelig bedre perser enn henne, men juniorverdensmesteren har likevel gjort seg bemerket.

— Jeg har henne på radaren. Hun er en løper å se opp for, sier Dawn Harper-Nelson. Den amerikanske jenta tok gull i Beijing, sølv i London og håper nå å bli den første kvinnelige hekkeløperen som tar medalje i tre OL på rad. 32-åringen har løpt på 12,78 i år, men favoritt er Brianna Rollins. Verdensmesteren fra 2013 har 12,53 i år.

Isabelle Pedersen har 12,90 som norsk OL-krav.

Les også

Nytt problem for Ingebrigtsen i rekordjakten

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

 1. Les også

  Søstrene måtte seile sammen: – Gud forby hvis jeg slo Ragna i en regatta

 2. Les også

  Skagestad: - Det som skiller finaleplass fra ikke finaleplass

 3. Les også

  Norge kan få rekordtropp i EM

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Isabelle Pedersen måtte ha lang pause fra idretten etter OL: – Nok var nok

 2. SPORT

  Isabelle Pedersen nådde ikke opp i Bislett Games-generalprøven

 3. SPORT

  Isabelle Pedersen har satt seg to klare mål for sesongen. Ett av dem innebærer medalje.

 4. SPORT

  Isabelle Pedersen er bedre enn noensinne: - Jeg kan løpe raskere

 5. SPORT

  Reiste hjem i tårer sist i London-OL: Har mye å revansjere nå

 6. SPORT

  Isabelle Pedersen er skadefri for første gang på sju år. Det har ikke hodet hennes skjønt.