Thoresen med klar beskjed til Oilers-profil: - Ro deg ned

Oilers har ikke råd til dumme utvisninger og hodeløse matchstraffer i NM-semifinalene mot Vålerenga. Det har Tommy Kristiansen fått klar beskjed om.

Oilers-spillerne Stian Høygård, til venstre, og Tommy Kristiansen i vennskapelige gemytter på torsdagens Oilers-trening. Christian Dahl-Andersen til høyre.
  • Camilla Klovning

STAVANGER: Det var en meget engasjert Oilers-trener Petter Thoresen som ba spillerne skjerpe seg på torsdagens treningsøkt i DNB Arena.

Han mener at den største trusselen mot et Oilers-avansement til NM-finalen ligger innad i laget.

— Nå er det steinhard disiplin som gjelder på alle områder. Det nytter ikke å jukse seg til seier mot Vålerenga. Gir vi dem lillefingeren kommer de til å ta hele hånda. Vi må være gode for å gå videre og ha fokus på oss selv, sier Thoresen til Aftenbladet på vei inn i trenergarderoben i DNB Arena.

Sist Oilers møtte Vålerenga på hjemmebane var i nest siste serierunde 28. februar.

Det endte med 3-4-tap etter at vertenes nøkkelspiller Tommy Kristiansen ble sendt i dusjen etter et realt basketak med VIFs breddespiller Tallak Lyngset.

Les også

Oilers-spiller: - Husker ikke sist gang Vålerenga vant en kongepokal

Tre matchstraffer

Og det var ikke første gang Kristiansen fikk matchstraff denne sesongen. Hele tre ganger pådro han seg karantene for fighting i grunnserien, mot Manglerud Star 22. november, mot Lørenskog 24. januar og altså mot VIF 28. februar.

Totalt pådro den storvokste 25-åringen seg 135 utvisningsminutter på 42 kamper i eliteserien. Det rimer dårlig når vi også snakker om en av de viktigste offensive spillerne i laget.

— Tommy har fått beskjed om å unngå slike episoder i sluttspillet. Han skal spille hardt, men må fokusere på å holde hodet kaldt. Jeg tok det opp med ham etter matchstraffen mot VIF. Én ting er å stå opp for laget, men vi må bli flinkere til å tåle provokasjoner. Å pådra seg dumme utvisninger i semifinalene mot VIF er helt uakseptabelt, og det gjelder hele laget, sier Petter Thoresen.

Les også

Brennhete Kristiansen: - Jeg drømmer fortsatt om utlandet

Lover å holde seg på matta

Det erkjenner også Tommy Kristiansen selv.

— Jeg har full kontroll på dette, og det kommer ikke til å gjenta seg. Jeg tar gjerne en på trynet i sluttspillet uten å ta til motmæle hvis det hjelper laget. I sluttspillet er det kun resultatene som teller, ikke personlige oppgjør. Jeg lover at det ikke skal skje igjen, sier forwarden.

Han fortsetter i rekke med Kristian Forsberg og Peter Lorentzen i fredagens kamp mot VIF.

Sammen utgjør de den offensive trioen som leverte best for Oilers i kvartfinalene mot Stjernen.

Petter Thoresen gjør imidlertid endringer på to av de andre rekkene. Mathias Trettenes flyttes opp sammen med Josh Soares og Dan Kissel, mens Jean-Michel Daoust tar plass sammen med Christian Dahl-Andersen og Christian Hanson. Fjerderekka består som før av Stian Høygård, Martin Blakseth Huse og Petter Røste Fossen.

Trettenes i førsterekka

— Jeg synes ikke det har fungert 100 prosent den siste tiden, og tror Trettenes kan sette mer fart i førsterekka, samtidig som Daoust kan gjøre en god jobb med CDA og Hanson. De nye konstellasjonene har sett bra ut på trening, og vi er avhengige av at disse spillerne leverer bedre i semifinalene. Jeg håper dette kan bidra til at de hever seg et par hakk, sier Petter Thoresen.

Oilers-treneren føler seg trygg på at han disponerer et sterkere mannskap enn VIF-trener Espen Shampo Knutsen.

— Du kan gjerne sette uavgjort på keeperne, men selv er jeg glad for at jeg har Ruben Smith og Henrik Holm på mitt lag. Vi har en langt sterkere duo enn VIF, og personlig synes jeg Smith har gått forbi Steffen Søberg denne sesongen. På backplass synes jeg vi er langt foran VIF, sier 53-åringen, som også er fornøyd med løperne sine.

— Jeg mener at vi har bedre forwards enn VIF. Vi er fortsatt litt for ineffektive, og trenger altfor mange sjanser for å score mål. Det håper jeg de nye rekkene sørger for å få en slutt på.

Den prestisjetunge sluttspillsduellen mellom Oilers og Vålerenga starter 19.00 fredag.