Sport

Forfang trolig på elitelandslaget neste sesong

– Johann Forfang har hatt en veldig god sesong, sier sportssjefen.

Johann Forfang fikk ikke sjansen på lagkonkurransen i Falun.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

I dag brakte VG nyheten om at Anders Bardal legger opp. Det gjør at Johann Forfang rykker enda lengre fram i køen til elitelandslagsplass neste sesong. Forfang ville trolig kommet med uansett, men med Bardals exit bør det ikke lenger være noen tvil.

– Den diskusjonen har vi ikke begynt med ennå. Vi har ikke begynt med evalueringen. Det tar vi når vi er ferdige med sesongen, så ser vi hvordan lag og struktur blir, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Men Johann har lagt inn en god søknad?

– Johan har hatt en veldig bra sesong. Det er det ingen tvil om, svarer Bråthen.

Les også

Anders Bardal legger opp: - Det føles vemodig, men riktig

Det beste tilbudet

Foran årets sesong ble det tatt ut seks hoppere på elitelandslaget: Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Fannemel, Anders Jacobsen, Andreas Stjernen og Rune Velta.

Etter det iTromsø forstår er minst tre hoppere ”inne” på elitelandslaget for 2015-2016: Anders Fannemel, Rune Velta og Johann Forfang. Anders Jacobsen har ennå ikke tatt en avgjørelse angående fremtiden, men får tilbudet om han velger å fortsette på toppnivå. Også Phillip Sjøen ligger godt an i løypa. Spørsmålet er hvem som eventuelt blir sjettemann. Bråthen sier det ikke er avgjort hvor mange hoppere det blir på landslaget neste sesong.

– Hva betyr det å være på elitelandslaget?

– Målet er hele tiden å ha det beste trenings— og konkurransetilbudet på landslaget. Men det er alltid mest opp til utøveren selv som skal legge ned en jobb. Det blir ikke noe lettere å være verdens beste skihopper, selv om du er på landslaget. Det gir større muligheter, men jobben som legges ned er egentlig like knalltøff som den ville vært med et hvilket som helst annet utgangspunkt, sier Bråthen.

Les også

Forfang: – Gull verdt for meg

Hopper i Planica

I dag hopper Johann Forfang trening og kvalik i mammutbakken i Planica. I hans første hopp ble det 207,5 meter, noe som var 15. best. I andre omgang landet han på 199,5 meter. Tromsø-hopperen er klar for det individuelle rennet fredag, fordi han er nummer seks i skiflygingscupen. Lørdag er det lagkonkurranse og søndag er det ny individuell konkurranse med kun de 30 beste i verdenscupen.

Forfang er på 23.-plass i verdenscupen sammenlagt med 280 poeng. Han er femte beste nordmann. Tidligere i år ble han både juniorverdensmester individuelt og for lag og tatt ut til VM i Falun. Han var også med i samtlige fire renn i Hoppuka.

Les også

  1. «Hvem f... trenger Justin Bieber når vi har Johann Forfang?»

Les mer om

  1. Hopp