Første serietap på fire måneder for Tertnes

— Vi er fortsatt foran skjema, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

TAPTE TROSS STORSPILL: Marie Davidsen gjorde nok en gang en meget god kamp for Tertnes, men mot Glassverket var det til liten nytte.

Ikke siden Larvik ble for sterke 20. september i fjor hadde Tertnes tapt en seriekamp. Men onsdag ble den pene rekken brutt. I en jevn kamp vant Glassverket 27–23 i Drammenshallen.

Les også

Fältnäs: - Jeg så tidlig at dette kunne bli noe riktig stort

Etterpå var trener Tore Johannessen opptatt av at laget må tåle noen negative resultater. I helgen røk Tertnes ut av EHF-cupen for Odense.

— Kjipt

— Kanskje må vi være litt realistiske og se tilbake til starten av sesongen og hvordan vi så på mulighetene da. Selv om det er kjipt å tape, må vi takle dette nederlaget, og huske på at vi fortsatt er foran skjema. Glassverket var tippet som et lag som var garantert medaljer denne sesongen, sier Johannessen.

Tapet virket likevel noe unødvendig. Bergenserne var et lite hakk foran i hele første omgang. Marie Davidsen sto glimrende i mål, mens det var mer opp og ned i Tertnes' angrepsspill. Litt for mange tekniske feil gjorde at Glassverket hele tiden hadde tett kontakt, men Tertnes kom seg til pause med ledelse 14–13.

Les også

Tror på sensasjonell semifinale: - Blir ikke overrasket om vi klarer det

Annen omgang fortsatte på samme måte. Tertnes virket best, men greide aldri å riste av seg hjemmelaget. I stedet stokket det seg plutselig fullstendig i angrep for Tertnes, og i løpet av noen minutter hadde Glassverket skaffet seg en tremålsledelse. Det forspranget greide gjestene aldri å hente inn.

Tertnes' trygghet

— Vi hadde en følelse lenge av at kampen var i vårt spor. Så spør vi oss hvorfor vi ikke klarte å lede med mer enn ett eller to mål. I perioder var vi altfor unøyaktige i pasningsspillet. I midten av annenomgang klarte Glassverket å bli mer aggressive i forsvar, og tok vekk rytmen i vårt angrepsspill, analyserer Johannessen.

- Er motstanderne bedre forberedt på hvilke styrker de møter hos dere nå etter jul?

— Det vil jeg tro. Men det gjelder oss også. Vårsesongen er lang og tung for mange, og det vil komme overraskende resultater fremover. Vi vet at vi har gjort den fysiske grunntreningen, det er en trygghet for oss, sier treneren.