Sport

Stjerneskuddet gråt etter sin første seier - sendte rørende hilsen til sin alvorlig skadede lagvenninne

Da Sandra Näslund kjørte inn til sin største triumf, var det den alvorlige skadde lagvenninnen som hun tenkte på.

Anna Holmlund (t.v) er kritisk skadet etter en ulykke. Sandra Näslund sendte en hilsen til lagvenninnen etter å ha vunnet et renn lørdag.
  • Sindre Trygsland

Det er snart en måned siden den svenske skicrosstjernen Anna Holmlund ble alvorlig skadet i en ulykke i Italia.

Episoden skjedde 19. desember, men Holmlund ligger fortsatt bevisstløs på sykehus med omfattende skader.

Les også

Kjærestens rørende takk etter ulykken: – Alt jeg vil er å se henne smile igjen

Nyheten har naturligvis preget skimiljøet i Sverige, og også lagvenninnene på skicrosslandslaget.

Sandra Näslund er én av dem. Lørdag tok hun sin første seier i karrièren da hun kjørte inn til topps i italienske Watles.

Da 20-åringen kom i mål sendte hun en hilsen til sin alvorlig skadde lagvenninne. Näslund brast i gråt og pekte på hjelmen der det sto «stay strong, Anna».

– Jeg er veldig glad for denne seieren. Det er min første i verdenscupen. Jeg var sikker på at jeg skulle kjøre ut ned mot slutten, men det holdt hele veien, sier Näslund til SVT.

– Med tanke på alt som har hendt må dette være fantastisk godt, sa SVTs kommentator Bjorn Becksmo ifølge Expressen.

Holmlund har ligget i koma siden ulykken rett før jul. For fem dager siden stoppet legene å gi henne medisinen som har holdt henne i kunstig koma, men hun har fortsatt ikke fått bevisstheten tilbake. Lørdag ettermiddag kom landslagslegen for det norsk/svenske landslaget Jakob Swanberg med en ny oppdatering på tilstanden til skistjernen. Han forstår at nyheten om medisinstoppen har blitt tolket positivt, men mener at det ikke er udelt positivt.

– Hun klarer seg bedre rent fysisk. Men den store bekymringen er hjerneskaden, og den har dessverre ikke vist noen bedring, sier Swanberg til Expressen.

Han sier at de er i en fase hvor de bare overvåker tilstanden til Holmlund for å sikre seg at det ikke skjer ytterligere komplikasjoner.

Les også

Skadene til svensk skicrosstjerne verre enn antatt

Näslund hadde selv vært ute med skade i cirka tre uker. Hun hadde på forhånd snakket om hvordan det er å konkurrere vel vitende om at Anna Holmlund ligger på sykehus med alvorlige skader.

– Nå som vi er her så er det fullt fokus på det vi skal prestere. Så er det klart at man tenker på Anna fortsatt, men man må forsøke å tenke det bort litt, sa hun til SVT ifølge Aftonbladet.

Hør årets første Aftenpodden Sport hvor du får svaret på hvorfor Tjærnås ble irritert under Idrettsgallaen:

Les mer om

  1. Sverige
  2. Ulykker