Smith vrakes - Holm starter for Oilers

Vi følger Ocelari Trinec – Oilers direkte fra klokken 20.00.

Ruben Smith, til venstre, startet mot Tappara, men er plassert på benken lørdag kveld. Utenfor nydelige Werk Arena i stålbyen Trinec hjalp han Dan Kissel og Lukas David med oppvarmingen.

Petter Thoresen varslet flere endringer på laget etter 3-7-tapet mot Tappara Tampere i Finland torsdag. I kveldens kamp mot Ocelari Trinec har Oilers-treneren valgt å gi Henrik Holm sjansen i mål. Det betyr at Ruben Smith, som sto en god kamp sist, er benket fra start i praktfulle Werk Arena. Den nybygde hallen ligger i stålbyen Trinec i den østre delen av Tsjekkia, like ved grensen til Polen.

Overfor Aftenbladet understreker målvaktstrener Peter Andersson at Ruben Smith ikke spilte seg ut av laget mot Tappara. Andersson påpeker at Henrik Holm sto en god treningskamp mot Vienna Capitals for en uke siden – og at han har vist fin form i det siste.

Latvisk stortalent får sjansen

Også Joakim Hjelm og Rudolf Balcers kommer inn og får større roller i Oilers-laget mot tsjekkerne. Hjelm erstatter 17 år gamle Johannes Johannesen i det andre backparet, mens stortalentet Balcers, også han 17 år gammel, går inn på vingen til Snorre Hallem i fjerderekken.

Les også

Følg Oilers i Champions League og chat med oss underveis

  • Jeg skal konsentrere meg om å gjøre en god defensiv jobb. Så skal jeg forsøke å bidra offensivt også når jeg får sjansen, sier Balcers. Angriperen fra Latvia fikk to eliteseriekamper fra start forrige sesong, men er helt fersk på det øverste europeiske nivået.

Etterlyser mer kynisme

Petter Thoresen gjør flere endringer på Oilers-laget som møter Ocelari Trinec lørdag kveld.

Petter Thoresen var misfornøyd med måten flere av rekkene løste utfordringene på mot Tappara, og mente Oilers var naive i Finland. I kveld må de være topp skjerpet for å ha en mulighet. Mens Oilers tapte 3-7 i Finland torsdag, vant samtidig Ocelari Trinec med 7-0 mot Bern. Det resultatet har selvsagt ikke gått ubemerket hen i Oilers-leiren.- Dette blir en knalltøff oppgave, men vi har en mulighet hvis vi spiller smart. Vi ga bort altfor mange sjanser i mot sist, sier Thoresen.

Derfor har Oilers-treneren utfordret sine spillere til å opptre langt mindre naivt mot det tsjekkiske topplaget når mesterligaeventyret fortsetter i kveld.

  • Mot Tappara Tampere var jeg egentlig bare fornøyd med to av rekkene. Spesielt førsterekka med Kristian Forsberg, Josh Soares og Christian Dahl-Andersen klarte seg bra både offensivt og defensivt. Men jeg forventer at langt flere spillere opptrer med mer disiplin mot tsjekkerne. Og vi må unngå for mange utvisninger. Vi vinner ikke hvis vi sitter utvist halve kampen.

Mange sterke navn

Ocelari Trinecs første tellende kamp i sin nybygde arena endte med 7-0-seier mot sveitsiske Bern. Oilers må utvilsomt spille opp mot sitt beste for å få med seg poeng fra Tsjekkia lørdag kveld.

Kveldens motstander Ocelari Trinec er et lag med lange tradisjoner i hockeygale Tsjekkia. Kjente navn som Martin Havlat, Roman Chechmanek og Michael Rozival har alle vært innom klubben. Denne sesongens mannskap ledes av den meget solide backen Rostislav Klesla – som kan se tilbake på en lang karriere i NHL. Klesla var blant annet lagkamerat med VIF-trener Espen Shampo Knutsen i Columbus Blue Jackets på starten av 2000-tallet.Slik stiller Oilers i kveld:

Løpere:

1: Kristian Forsberg – Josh Soares – Christian Dahl-Andersen

2: Dan Kissel – Jean-Michel Daoust – Tommy Kristiansen

3: Peter Lorentzen – Mathias Trettenes – Lukas David

4: Martin Blakseth Huse – Snorre Hallem – Rudolfs Balcers

Ekstra: Petter Røste Fossen og Stian Høygård

Backer:

1: Nick Plastino – Henrik Solberg

2: Adrian Veideman – Joakim Hjelm

3: Daniel Rokseth – Mats Mostue

Keeper:

1: Henrik Holm

2: Ruben Smith