Sport

Tangen glad han takket nei til å spille for Drammen

— De har en sammensetting av laget som er bortimot håpløs. Jeg ville knapt fått anledning til å fyre av et eneste skudd om jeg spilte der, sier FyllingenBergens toppscorer.

Eivind Tangen var lenge ønsket av Drammen. Foto: Tor Høvik

  • Trond Sandvik

Før sesongstart tok Frode Scheie, daglig leder i Drammen HK, kontakt med Eivind Tangen. Han ville sondere mulighetene for å få 22-åringen østover. Og var rede til å bruke mye penger på mannen han omtaler som eliteseriens beste bakspiller.

Les også

Nok en finale for cupspesialistene

— Vi var i kontakt. Men kom aldri til reelle forhandlinger siden Eivind tidlig gjorde det klart at han ville fullføre utdannelsen i Bergen. Men vi var innstilt på å legge mye ressurser i å få ham til DHK, bekrefter klubbens sportslige leder. Hva det innebærer i rene kroner og øre, vil ikke Scheie si noe om. Men han avslører såpass at Tangen, som i Fyllingen-drakt møter DHK i Drammenshallen søndag, ville bli tilbudt en kontrakt på nivå med Frank Løke – ex. Bundesliga-proffen DHK signerte allerede i mars.

- Kollektivt helt på trynet

Og denne uttalelsen fra den samme Scheie sier vel også sitt:

Frode Scheie så til Bergen i jakten etter forsterkninger. Foto: Arne Hole

— Hadde jeg hatt et lass med sedler, ville jeg kastet dem alle etter Eivind Tangen for å få ham hit. Fordi han er en flott gutt, han er karismatisk, han har et nådeløst skudd, han finter begge veier – ja han kan rett og slett bli hemningsløst god.Tangen selv bekrefter at DHK var på tråden før sommeren. Som de var året før. Den gang ble det bergenske skuddfenomenet tilbudt en lukrativ kontrakt.

— Mens det nå aldri kom noe konkret ut av henvendelsen.

- Er du glad for det, når du ser hvordan DHK fremstår i eliteserien denne sesongen?

— Ja, helt klart. De har mange gode individualister i laget, men virker kollektivt helt på trynet. Jeg ville knapt fått fyre av et eneste skudd.

Og at søndagens Fyllingen-motstander sliter, er mer enn tydelig. Frode Scheie er bestyrer for et lag som i forrige måned sparket sin danske trener. Blåtrøyene har tapt samtlige av sine hjemmekamper i høst og har status som et av bunnlagene i Grundigligaen. Frank Løke har knapt vært banen, mens Kristian Kjelling, profilen som virkelig skulle få det til å ta av i Buskerud, ødela kneskålen bare uker etter at han skrev under for DHK i februar. Det i seg selv var ingen bombe. Fordi Kjelsås-guttens håndballkarriere inneholder flust av skadeavbrekk.

Gjesdal advarer

- Et mislykket prosjekt så langt, Scheie? Dere har sparket treneren, mens Frank Løke har fått sterk kritikk for sine prioriteringer av lokalavisen Drammens Tidende?

— Alle med kompetanse og kunnskap om håndball vet at det tar mer enn to og en halv måned å bygge et topplag. Vi har fått på plass en sunnere økonomi, mediedekningen vår overgås bare av Elverum – og vi har nær doblet tilskuerantallet på kamp. Så svaret er nei. DHK er ikke et mislykket prosjekt. Vi kommer til å bli det beste laget i Norge om vi får jobbe i fred og bygge stein på stein. Det er vår klare ambisjon.

FyllingenBergen-trener Vidar Gjesdal frykter mer sine egne enn motstanderne når vest møter øst i Drammenshallen søndag. Sist onsdag spilte Gjesdals menn seg til NM-finale ved å slå Halden. Det mener Gjesdal kan bli en sovepute.

— Da Anders (Fältnäs) ledet Fyllingen til NM-finaler i 2012 og 2013, leverte guttene hans slett spill i kampene rett etter semifinalene. De hadde ikke landet etter å ha blitt klare for cupfest i Oslo Spektrum. To og tre år etter må vi ikke gå i samme fellen, advarer Gjesdal. Han reiser til Drammen uten forsvarsklippen Andreas Ungesson. Svensken er nok en gang kneskadet og ventes ikke spilleklar igjen før om to uker.

Les også

  1. FyllingenBergen sviktet mot medaljerival

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen