Sport

Ikonet dominerte selv på 80-tallet. Nå advarer han Jakob Ingebrigtsen.

Legenden Sergej Bubka er imponert over nordmannen.

Sergej Bubka er imponert over Jakob Ingebrigtsen. Foto: NTB SCANPIX

  • Erlend Nesje
    Journalist

BERLIN/OSLO: Jakob Ingebrigtsen gjorde noe unikt fredag kveld. Med seieren på 1500-meter er han tidenes yngste mannlige gullvinner i et friidretts-EM.

Sandnes-løperens talent har allerede blitt lagt merke til internasjonalt. Nå har han også presentert seg på den største scenen.

Nå er 17-åringen virkelig en snakkis i det internasjonale friidrettsmiljø. Den legendariske stavhopperen Sergej Bubka (54) er imponert.

– 17 år gammel. Det er utrolig. Han er en flott gutt, og jeg ønsker ham lykke til med å utvikle en suksessfull karriere. Det var et stort steg det han gjorde i dag, sier Bubka - som i dag er visepresident i det internasjonale friidrettsforbundet.

  • LEST DENNE? Henrik Ingebrigtsen kjøper ikke lillebrorens reaksjon: – Det er skuespill.

Her er hans råd til Ingebrigtsen

Aftenposten møter Bubka på vei ut av området der EM-medaljene deles ut.

Bubka regnes som én av tidenes beste friidrettsutøvere. Han satte verdensrekord hele 35 ganger. Ukraineren tok også ett OL-gull og seks VM-gull i sin aktive karriere. Det gikk 14 år fra det første gullet til det siste.

Sergej Bubka hyller Jakob Ingebrigtsen. Foto: REUTERS

Bubka har med andre ord en slags doktorgrad i å gjenskape suksess. Bubka tror den indre motivasjonen blir avgjørende for hva Jakob Ingebrigtsen kan oppnå i årene fremover.

– Alt avhenger av ham, hva han ønsker å oppnå, hvordan han holder motivasjonen oppe og om han holder seg profesjonell, sier Bubka.

Så kommer han med en advarsel:

– Gode resultater gir utfordringer. Det gir oppmerksomhet, og man må være veldig streng med seg selv for å fortsette å bli bedre, sier Bubka, før han legger til:

– Jeg ønsker ham lykke til.

Selv var Jakob Ingebrigtsen sjokkert etter triumfen. Han kunne knapt skjønne at han allerede har nådd Europa-toppen, flere år før han trodde det var realistisk.

Allerede lørdag kan han gjøre det igjen: Da er det finale på 5000 meter.

Les mer om

  1. Friidrett