Isabelle Pedersen jakter rekord i Shanghai: – Så himla vakkert når det først skjer

VIL HA REKORDEN: Isabelle Pedersen har vært ett hundredel fra norgesrekorden. I helgen håper hun å skrive seg inn i historiebøkene.

12,74 er et tall som betyr lite for de fleste av oss. Ikke for Isabelle Pedersen. 12,74 er nemlig den ni år gamle norgesrekorden til Christina Vukicevic på 100 meter hekk.

Pedersen har vært nær flere ganger, svært nær. Under Bislett Games i fjor løp hun inn ett skarve hundredel bak rekorden. Under det første Diamond League-stevnet i Doha 4. mai løp Pedersen inn til årsbeste på 12,82.

Det lover godt. Lørdag satser hun på å skrive seg inn i historiebøkene med et rekordløp i Shanghai.

– Rekorden kommer. Det er jeg helt sikker på, sier en optimistisk Isabelle Pedersen før helgens Diamond League-stevne i Shanghai.

Les også

Isabelle Pedersen imponerte: – Det kan bli en kjempesesong

– Den norske rekorden kommer. Det er jeg helt sikker på. Her i Shanghai har jeg en ny sjanse, sier Pedersen.

Holde hodet kaldt

Hun tror at sjansene til å sette rekord er større nå.

– Jeg gikk ut av full trening da jeg reiste til Doha. Derfor begynner jeg å komme i en form der jeg er «fresh» og fin. Nå handler det bare om å holde hodet kaldt, så skal dette gå, sier hun selvsikkert.

Les også

Isabelle Pedersen har satt seg to klare mål for sesongen. Ett av dem innebærer medalje.

– Hvor viktig er rekorden for deg?

– Det handler ikke nødvendigvis om å slå rekorden. For meg handler det om fremgang. Jeg har mine mål som jeg har lyst til å oppnå. Jeg må slå den rekorden for å nå de målene. Det handler ikke bare om den rekorden, for det er så mye mer jeg har lyst til, sier hun.

– Så himla vakkert

– Det handler om å prestere i ett øyeblikk. Det gir den største gleden og den største prestasjonen. Det er så himla vakkert når det først skjer. Det er den prosessen jeg er i, sier Pedersen.

Hun føler at hun har fått en god sesongstart.

– Jeg nyter å være blant verdens beste og å stille i Diamond League for andre gang allerede i mai. Det synes jeg er dritgøy, sier Isabelle Pedersen.

Et av sommerens høydepunkter er Bislett Games i juni, og ikke minst Berlin-EM i august. Før den tid håper bergenseren at den norske rekorden er i boks.