Sport

Zuccarello var 18 sekunder unna å bli den store helten

– Dette er et surt tap, sier nordmannen etter at Montreal Canadiens og Andreas Martinsen slo tilbake i andre kamp.

Mats Zuccarello (t.h) scoret til 3–2, men hjemmelaget Montreal Canadiens utlignet 18 sekunder før slutt.

Montreal Canadiens – New York Rangers 4–3

Montreal Canadiens vant den andre sluttspillduellen 4–3 over New York Rangers etter forlengning. En Zuccarello-scoring var ikke nok til å redde Rangers.

Det var Canadiens som kom best ut fra start da de for andre gang på rad tok imot Rangers i sluttspillet i NHL. Jeff Petry sørget for 1–0 etter fire minutters spill. Ti minutter senere utlignet Michael Grabner for gjestene, men ytterligere to minutter senere sørget Paul Byron for at Canadiens fortsatt hadde overtaket.

Midtveis i andre periode utlignet Rick Nash for gjestene fra New York, og fem minutter etter det sørget norske Mats Zuccarello for 3–2 til Rangers. Det så lenge ut til at det kunne bli det avgjørende målet, men helt på tampen fikk Montreal uttelling da de tok ut målvakten og presset på fremover. Da det var 18 sekunder igjen på klokken, utlignet Tomas Plekanec, og kampen gikk til forlengning.

Drøyt 18 minutter på overtid satte Alexander Radulov inn det avgjørende målet for Canadiens.

Les også

Zucca tok første stikk i norsk NHL-duell: – Det smeller bra

– Et kappløp

– Dette er et surt tap. De kjørte over oss i tredje periode og i overtid. Vi hadde våre sjanser i dag igjen, men denne gang var det deres tur. Dette er et kappløp til fire seire, sier Zuccarello til Nettavisen etter kampen.

Zucca fikk drøyt 23 minutter på isen denne gangen, mens Canadiens’ norske spiller, Andreas Martinsen, måtte nøye seg med 11. Han er likevel langt mer fornøyd med utfallet.

Les også

Norsk duell i NHL-sluttspillet: Zuccarello møter Martinsen

Hjemmefordel Rangers

– Det var veldig gøy. Det var en jevn kamp og mye frem og tilbake. Det var sykt deilig da vi utlignet rett før kampen egentlig var ferdig. Dette var en viktig seier for oss, sier Martinsen.

– Dette var en viktig seier for oss, sier Andreas Martinsen (t.v) om nattens oppgjør.

Etter den andre kampen i Montreal står det 1–1 i sluttspillsrunden, som spilles som best av syv. Neste gang lagene møtes er på søndag, og da er det Rangers’ tur til å ha hjemmefordel to kamper på rad.

(©NTB)

Les mer om

  1. Andreas Martinsen
  2. Montreal Canadiens
  3. New York Rangers
  4. Mats Zuccarello