Trump avlyser Superbowl-mottakelse etter krangel om nasjonalsangen: - Fansen fortjener bedre

USAs president Donald Trump avlyser møtet med Philadelphia Eagles i Det hvite hus på grunn av en diskusjon om at NFL-spillerne skal stå under nasjonalsangen.

Donald Trump under et arrangement for fjorårets Super Bowl-vinnere New England Patriots. I år blir det ingen markering i Det hvite hus.

I en uttalelse mandag kveld sier Trump at noen spillere på laget som vant Super Bowl, «er uenige med deres president fordi han insisterer på at de stolt skal stå under nasjonalsangen, med hånden på hjertet, for å hedre kvinner og menn i militæret og det amerikanske folk».

Annen seremoni

Les også

Trump kan juble: Nå blir dette forbudt

Han forteller at laget hadde tenkt å sende en mindre delegasjon til Washington tirsdag, men mener at «de tusenvis av fans som hadde tenkt å delta på arrangementet fortjener bedre».

I stedet vil presidenten holde en annen type seremoni med the United States Marine Band og the United States Army Chorus, som ifølge ham «vil hedre vårt fantastiske land, hylle heltene som kjemper for å forsvare det, og høyt og stolt spille nasjonalsangen».

Philadelphia Eagles vant Superbowl og skulle egentlig hylles i Det hvite hus. Nå avlyser presidenten seremonien etter krangel om nasjonalsangen.

Aksjon mot politivold og diskriminering

Kneling når nasjonalsangen spilles, har vært en del av en aksjon mot politivold og rasediskriminering siden i 2016. Det startet med at den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne i protest mot politiets behandling av minoriteter.

Men ifølge en avtale inngått onsdag, må spillerne nå stå når nasjonalsangen spilles – eller holde seg i garderoben. Avtalen fikk stor støtte fra presidenten.

– Du må stå stolt under nasjonalsangen. Om ikke bør du kanskje ikke spille, eller være der. Og kanskje du ikke burde være i landet, uttalte Trump etter at avtalen ble klar.