Sport

Etter 12 øvelser sto Tromsø-talentet øverst på pallen med knappest mulig margin

Kasper Sjøthun (17) vant årets siste norgescup.

TIL TOPPS: Kasper Sjøthun.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Turntalentet fra Tromsø gikk helt til topps under årets siste norgescup i juniorklassen i helgen

– Etter 12 apparater, obligatorisk og selvvalgt, vant Kasper konkurransen med 0,25 poengs margin foran Trondheims-gymnasten Didrik Gundersen. Kasper fortsetter å imponere, og denne gang var det gjennomføringen i obligatorisk som dannet grunnlaget for suksessen, forteller trener i Tromsø turnforening, Børge Johansen.

Bronse til lagkamerat

Johansen var særlig fornøyd med gjennomføringen til turnkometen, som i sommer deltok under EM i Glasgow for Norges landslag.

– I selvvalgt testet han ut noen nye elementer, som var med på å skape spenning. Det er viktig å tørre nye ting selv om seieren kunne glippe, sier Johansen.

Like bak Sjøthun og Didrik Gundersen, kunne Tromsø turnforening også juble for 3.-plassen til Iver Heggelund (16), mens Peder F. Skogvang (16) sikret 5.-plassen i juniorklassen som hadde hele 18 gymnaster i aksjon i helga.

Like bak pallplass

Rekruttlaget (11–12 år) til Tromsø turnforening var også svært nære og reise hjem til Tromsø med edelt metall.

– De turnet også denne gang en god konkurranse og hadde en hard kamp med Sandnes og Nøtterøy om pallplassene. TTF endt til slutt 1,6 poeng bak Nøtterøy og måtte ta til takke med 4.-plass denne gangen. Hoppenspretten (Jessheim) vant som forventet. Ungguttene lover godt for fremtiden, men var selvsagt litt misfornøyd med å glippe pallplassering. sier turntreneren.

Les mer om

  1. Turn