Sport

Oilers-revansje på Lillehammer

Nå har serielederne vunnet på alle arenaer denne sesongen.

Stavanger Oilers slo Lillehammer og fikk sin revansje. Her fra et oppgjør tidligere i sesongen.
  • Camilla Klovning

Lillehammer 1-4 Oilers

Serieleder Oilers dro til Lillehammer med ett mål for øyet torsdag kveld, å revansjere straffetapet i Kristins Hall fra 21. september. Før torsdagens kamp var det nemlig bare ett sted Oilers ikke hadde vunnet i eliteserien denne sesongen, og det var nettopp på Lillehammer.

Og det startet bra for Petter Thoresens menn. Etter noen jevne åpningsminutter festet Oilers raskt grepet om oppgjøret mot tabellsekserne, og det betalte seg fort. Allerede etter 8.27 satte 17 år gamle Rudolfs Balcers lekkert inn 1-0 til Oilers etter strålende forarbeid av Adrian Veideman og Daniel Bøen Rokseth.

Oilers fortsatt å dominere i den første perioden, og var klart best i Kristins Hall, selv uten spillere som Stian Høygård (hodeskade), Tommy Kristiansen (karantene ) og Joakim Hjelm. Dermed sto det 0-1 til pause og 6-12 i skudd etter de første 20 minuttene.

Lillehammer utlignet

Den andre perioden startet med en Oilers-utvisning på Adrian Veideman. Gjestene hadde god kontroll i undertall, men bare ti sekunder etter at Oilers ble fulltallige, var utligningen et faktum for Lillehammer. Derek Arnold fikk pucken foran mål og satte sikkert inn 1-1 etter 23.08. Lillehammer fikk en ny giv etter scoringen, og da målscorer Rudolfs Balcers pådro seg en tominutter for slashing bare tre minutter senere, kunne vertene fort ha snudd kampen. Oilers klarte imidlertid å ri undertallet av, og da Lillehammers Paul Phillips ble utvist etter 31.28, var Stavanger-laget nådeløse.

Josh Soares fikk pucken foran mål etter nydelig klikk-klakk-spill av Christian Dahl-Andersen og Dan Kissel, og satte den sikkert i mål til 2-1-ledelse for Oilers etter 31.38 og bare ti sekunder i overtall.

Og da løsnet det for serielederne igjen. Oilers tok tilbake kommandoen, og med drøyt fem minutter igjen av midtperioden, kom gjestene på et strålende og lynraskt angrep. Pucken gikk hurtig fra Johannes Johannesen til Dan Kissel og videre over til Jean-Michel Daoust på motsatt. Han smalt den i nettet til 3-1 for Oilers etter 14.27, og det var også stillingen etter 2. periode, som endte med 4-9 i skudd.

Holdt unna

Tredje periode var bare to minutter gammel da Oilers-spiller Anders Tangen Henriksen fikk en fem minutters utvisning + videodømming for krysstakling. Dermed måtte Oilers spille i undertall i fem minutter, og Lillehammer fikk en meget god mulighet til å kjempe seg inn igjen i kampen.

Den sjansen klarte imidlertid ikke vertene å gripe. Oilers la ned en heroisk innsats i undertall, og var faktisk nærmere 1-4 enn Lillehammer var 2-3. Og 1-4 ble det også til Oilers ikke lenge etterpå, da det var hjemmelagets tur til å spille i undertall.

Lillehammer Joachim Jensen fikk en tominutter for boarding etter 48.25, og bare et drøyt minutt senere satte Dan Kissel inn Oilers’ fjerde scoring for kvelden i overtall assistert av Jean-Michel Daoust og Nick Plastino etter 49.30. Med det gikk også luften fullstendig ut av Lillehammer. Oilers hadde full kontroll de siste ti minuttene av kampen, og var aldri i nærheten av å slippe inn flere mål. Dermed endte det med 4-1-seier for Petter Thoresens menn, som nå har vunnet på alle arenaer i eliteserien denne sesongen.

Fornøyd assistenttrener

— Jeg synes vi spiller en veldig solid bortekamp i 60 minutter. Vi var best i det meste, la ned en solid innsats og var gode i power play. Det er veldig gledelig, sier assistenttrener i Oilers, Pål Gulbrandsen til Aftenbladet.

Han synes spillerne ga svar på tiltale etter den noe svake forestillingen i hjemmekampen mot Manglerud Star sist helg.

— I denne kampen gjorde vi det vi skulle, og hadde veldig bra balanse i laget. Løperne gikk på skøyter og jobbet hardt hjemover. I tillegg var det moro at vi fikk uttelling i to av to overtall. Vi har slitt litt i power play denne sesongen, men pyntet på den statistikken i dag. I tillegg var vi nok en gang solide i undertall og holdt Lillehammer til 16 skudd på bortebane. Det er veldig bra, sier Gulbrandsen.

Kampfakta

Lillehammer – Stavanger 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

2054 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (8.27) Rudolfs Balcers (Adrian Veideman, Daniel Rokseth).

2. periode: 1-1 (23.08) Derek Arnold (Joakim Arnestad-Eidsæther, Alexander Reichenberg), 1-2 (31.38) Josh Soares (Christian Dahl-Andersen, Nick Plastino), 1-3 (34.27) Jean-Michel Daoust (Dan Kissel, Johannes Johannesen).

3. periode: 1-4 (49.30) Kissel (Daoust, Plastino).

Dommere: Anders E. Sørensen, Tønsberg og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Lillehammer 2 x 2 min., Stavanger 2 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff).

Les også

  1. Oilers måtte slite for seieren

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lillehammer IK
  3. Stavanger Oilers