Sport

Coop går inn med millioner til sykkellag

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm drar inn millioner til distriktets beste kontinentallag.

svp://11251?view=sa
 • Jan-erik Larsen

STAVANGER (Aftenbladet): Etter å ha fullført hele 2014-sesongen på sparebluss og dugnad, kan nå Team Østerhus se framtiden lyst i møte. Coop Norge utvider sin sponsorvirksomhet fra Petter Northug og langrenn, til Stavangers ti mest lovende sykkelryttere. Bedriften går inn med millioner de neste tre årene, og blir ny hovedsponsor for Team Østerhus-Ridley, som også endrer navn til Team Coop-Østerhus.

— Vi ser fram til å samarbeide med Alexander Kristoff, en av Norges største sykkelprofiler og de unge talentene på laget, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Kristoff selv er glad for at hans engasjement og resultater nå gir de unge og lovende rytterne en enda bedre mulighet til å hevde seg.

ATTRAKTIVE: Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm har bidratt til å dra i land en stor sponsoravtale for Team Østerhus. Coop er nå med på laget. Til venstre Coops sponsorsjef Vegard Hansen. Foto: ANDERS FEHN

— Jeg er inne på eiersiden i laget, men det koster meg mer tid enn penger. Men det synes jeg det er verd. Jeg har et veldig tett treningssamarbeid med dette laget, og nå får vi også formalisert samarbeidet i NM-sammenheng, sier Katjusja-rytteren til Aftenbladet.Han er også selv i forhandlinger med Coop om en personlig sponsoravtale. Her er ikke partene i mål ennå.

Sesongstart i Qatar

Sammen med sin nye lagkamerat i Team Kajusja, Sven Erik Bystrøm, trener Kristoff nå seks timer daglig – i årets hardeste mengdetreningsperiode. Det fortsetter også i januar, før det blir en liten nedtrapping før det første løpet i 2015, Tour of Qatar, som starter 8. februar.

Han synes det er bra distriktets beste lag nå får muligheten til å satse enda mer.

— Ja, dette betyr alt. De har slitt økonomisk, men får nå en solid sponsor i ryggen. Nå kan de satse på enda flere løp og rytterne får bedre betingelser for å hevde seg. Jeg tror dette kan bli et springbrett ut over Norges grenser for flere, mener han.

Kan satse enda mer

Sportsdirektør Roy Hegreberg mener at laget nå også kan matche Team Joker, som økonomisk har vært det mestsatsende norske kontinentallaget.

— Ja, for oss betyr millionene fra Coop et bedre støtteapparat og muligheten til å sende rytterne på enda flere ritt. I tillegg blir Coop største sponsor for Tour des Fjords, sier Hegreberg.

Årets norske mester i fellesstart, Tormod Hausken Jacobsen er blant Østerhus-rytterne som får nyte godt av pengene.

— Jeg kommer til å delta i langt flere ritt i 2015 enn tilfellet var i år. Allerede i februar sykler jeg min første konkurranse i Portugal. Det er flere måneder tidligere enn i år. I tillegg får vi reise på treningsleirer som gjør oppladningen langt bedre enn før, sier Jacobsen.

svp://11251?view=sa

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Coop Østerhus håper på Galta og Jensen

 2. SPORT
  Publisert:

  Stavanger får årlig sykkel «kick-off»

 3. SPORT
  Publisert:

  Arven etter Kristoff: Her er distriktets største sykkeltalenter

 4. SPORT
  Publisert:

  Kristoff vraker Giro d’Italia og Tour of Norway - velger USA

 5. SPORT
  Publisert:

  Den største attraksjonen uteblir, men Tour des Fjords tror på ny folkefest

 6. SPORT
  Publisert:

  Onsdag kan du se Kristoff live i Stavanger