Han vet hvordan han skal slå Larvik i Champions League-finalen

Blir «Mr. women’s handball in Montenegro» for lur for Ole Gustav Gjekstad og Larvik-jentene?

Dragan Adzic har gudestatus i Montenegro etter at han har sikret den unge staten både EM-gull, OL-sølv og seier i Champions League. Søndag ettermiddag jager trenerhelten Champions League-tittel nummer to.

BUDAPEST (Aftenposten.no): Kvinnelige håndballspillere fra Montenegro hadde prestert lite internasjonalt før Dragan Adzic kom inn i bildet. Nå er både klubblaget Buducnost og landslaget en stormakt.

— Hvordan vi skal slå Larvik? Jeg tror vi skal gjøre noe av det samme som vi gjorde i Beograd mot Norge, sier 45-åringen og smiler. Kampen han tenker på er thrilleren av en EM-finale i 2012 da Montenegro slo Norge etter fire ekstraomganger.

Tidligere samme år hadde Norge slått Montenegro i OL-finalen i London. Men Adzic visste hvordan han kunne få sin revansje, selv om han hadde mistet «verdens beste håndballspiller» i mellomtiden, Bojana Popovic.

— Men Larvik blir ikke lette å slå. Det er det mest erfarne klubblaget i verden. Spillerne der har til sammen over 50 gull fra mesterskap. Jeg får se om oppskriften fra Beograd duger, sier Aadzic.

Les også

Larvik-sjefen tok grep: – Jeg måtte ta en alvorsprat med «Linka»

Et lag med bare stjerner

Nå er det ikke Montenegro som møter Larvik i Papp Laszlo Sportarena, men Buducnost. Men det er kanskje enda verre? I tillegg til de beste montenegrinske spillerne, har laget fra Podgorica forsterket med den serbiske strekkjempen Dragana Cvijic, som TV 2s Harald Bredeli gjorde landskjent i Norge da han mente hun ikke har stått over et eneste måltid.

KONTROLL: Linn Jørum Sulland og Larvik lekte med motstanderen i går. I dag er det finale.

Videre har Adzic hentet inn danske Camilla Dalby, den rumenske storskytteren Cristina Neagu og den tyske landslagskeeperen Clara Woltering. Woltering sto enda bedre enn Larviks Sandra Toft i semifinalen og tok 48 prosent av skuddene da Buducnost utklasset Vardar 27-17. Toft tok 43 prosent.Men den verste anstøtsstenen for Larvik kan bli Neagu. Den rumenske jenta var ute av håndballen et par sesonger på grunn av skulderskade, men er tilbake for fullt både på landslaget og i Buducnost. Knapt noe i verden skyter hardere. Det første målet hun kommer til å banke inn mot Larvik vil bli hennes 100. i Champions League denne sesongen. Med det er hun toppscorer. Til sammenligning har Nora Mørk 86.

Les også

Larvik lekte seg til finalen i Champions League

Spillestil i tøffeste laget

Buducnost er ikke kjent bare et av Europas beste lag, men også et av de mest hardtspillende. Mange ganger over streken, hevder flere i Larvik.

— Kampen mot Buducnost vil nok by på litt slagsmål. Det er en del armer og bein, og de er fysisk tøffe, sier Ole Gustav Gjekstad, som leder Larvik for siste gang internasjonalt. Når de to sluttspillfinalene mot Glassverket er unnagjort, er Gjekstad ferdig som håndballtrener.

— Det ville selvfølgelig smake fortreffelig med en Champions League-tittel som avslutning, sier Gjekstad, som ikke var sjef da Larvik vant den gjeveste pokalen i 2011. Den gang rykket Tor Odvar Moen opp som hovedtrener da nå avdøde Karl Erik Bøhn fikk sparken.

Moen skal nok en gang rykke opp. Han overtar ansvaret når Ole Gustav Gjekstad trekker seg vekk fra håndballen.

Med eller uten pokal, Gjekstad?