Sport

Skjerping om VM-vrakingen: - Det kom ikke som et sjokk

Kristoffer Skjerping (22) skal ikke hjelpe Alexander Kristoff til gull, men han har fått VM-billett likevel.

VRAKET: Kristoffer Skjerping var én av to proffer som ikke ble tatt med i Norges tropp til sykkel-VM.
  • Magnus Wikan

— Jeg vil jo alltid sykle mesterskap, men i år har jeg ikke gjort meg fortjent til det. Derfor kom det heller ikke som noe sjokk at jeg ikke ble tatt ut, sier Kristoffer Skjerping.

Sotrakaren er en av syv norske proffsyklister, og håpet dermed å være en del av Norges seksmanns store tropp til VM i Richmond om få uker.

Men under dagens uttak ble Skjerpings navn aldri nevnt. De som skal hjelpe Alexander Kristoff til VM-gull er proffene Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sven-Erik Bystrøm og Vegard Breen, samt amatørsyklist Vegard Stake Laengen.

— Med syv proffer og seks plasser hadde jeg et håp, selvfølgelig, men jeg har ikke levert resultater i år. Da skjønner jeg at det er vanskelig å ta meg med, vedgår fjorårets bronsevinner i U23-klassen.

Les også

- Ville vært en drøm å sykle for et norsk profflag

— Ikke hørt noe

Cannondale-Garmin-proffen innså tidlig at VM-drømmen aldri ville bli noen realitet i år.

— Jeg har ikke hørt noe fra landslagsledelsen, så jeg forsto vel egentlig for en stund siden at jeg ikke var med i vurderingen. Da tror jeg at jeg hadde fått noen hint, sier han.

Femteplassen på førsteetappen av Route du Sud, samt 11.-plassen på annenetappen i Polen Rundt har vært hans beste resultater i sitt første år som proff.

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er blant hjelperytterne til Alexander Kristoff i VM.

Det er dog ikke resultatene som blir trukket frem som hovedårsaken til vrakingen av sportssjef Hans Falk.— Han er god nok til å være en del av laget, men vi følte at det var fem andre som var bedre skikket til å hjelpe Kristoff enn ham, sier Falk og utdyper:

— Verken Breen eller Stake Laengen har ikke mange egne resultater, men de har en kjørestyrke som vil være mer til hjelp for Kristoff tidlig på etappen. Kristoffer er først og fremst en god avslutter, sier Falk, som legger til at Skjerping var en av de ni rytterne som ble vurdert før uttaket.

Les også

- Skal vi slite for Kristoff, så får han betale for seg

Har fått VM-billett

Selv om sotrastrilen ikke skal representere Norge, er sjansen likevel til stede for at han får delta i mesterskapet. Han er nemlig en av rytterne som er aktuell for Cannondale-Garmin lag til lagtempoen. Flybilletten til Richmond har han allerede fått, men bekreftelsen på at han er en del av det endelige laget får han ikke før slutten av uken.

— Det ville vært en stor bonus, selv om jeg ikke sykler for Norge, sier Skjerping, som aldri har vært en stor temposyklist.

— Heldigvis er det stor forskjell på individuell tempo og lagtempo. Jeg er mye sterkere sammen med laget. Får jeg muligheten skal jeg også sørge for å få trent litt på temposykkelen før jeg drar, sier han.

Hvis han får dra, håper han samtidig at han får være i VM-byen lenge nok til å se sin samboer Miriam Bjørnsrud sykle fellesstarten for Norges kvinnelag.

Askøy-syklisten Odd Christian Eiking er tatt ut til Norges U23-tropp. Under fjorårets ritt var han en del av laget som tok både gull og bronse, selv ble han nummer 17.

Les også

Slik jobber Skjerpings lag i kampen mot doping