Sport

Wiggins: - Cavendish bytter lag

Den tidligere Tour de France-vinneren røpet at Alexander Kristoffs rival er ferdig i Etixx — Quick-Step.

Ifølge kompisen Sir Bradley Wiggins vil ikke Mark Cavendish ikle seg Etixx - Quick-Step-trøyen neste sesong. Her jubler Cavendish for seier på dne 7. etappen av årets Tour de France.
  • Magnus Wikan
Mark Cavendish (til v.) og Sir Bradley Wiggins syklet sammen i Team Sky.

Sykkelstjernen Mark Cavendish er inne i sitt siste år av kontrakten med det belgiske storlaget Etixx — Quick-Step. Foreløpig er det uvisst hvilket lag den britiske spurteren vil sykle for neste sesong, men i til Sky Sports røpet hans gode sykkelvenn Sir Bradley Wiggins at det neppe blir i Etixx.

Den tidligere Tour de France-vinneren, som nå er sportsdirektør for sitt eget sykkellag, forsnakket seg nemlig da han ble intervjuet av den britiske TV-stasjonen under det pågående Tour of Britain.

LES OGSÅ: Treneren advarer Kristoff: Ikke vinn for mye!

Wiggins satser fortsatt på banesykling, og da han ble spurt om han og Cavendish skulle sykle i par under bane-VM på hjemmebane i mars, svarte han:

— Avhengig av hvordan programmet hans er, så er det en sjanse for at vi kommer til sykle sammen i VM i London. Det ville vært fint. Han skal jo bytte lag og greier, så vi får se hvordan det går.

Linkes til Edvalds lag

Mark Cavendish (til v.) og Sir Bradley Wiggins syklet sammen i Team Sky.

I 2008 ble Cavendish og Wiggins verdensmestere i parløp på velodromen i Manchester, men i OL floppet duoen og ble nummer ni. Wiggins håper nå at de kan gjenskape gullet fra 2008.De to syklistene har også syklet på samme lag på landeveien. I 2012 var Cavendish en del av Sky-laget som hjalp Wiggins til sin Tour de France-seier, mens de i 2008 syklet sammen fro HTC Highroad.

LES OGSÅ: — Skal vi slite for Kristoff, så får han betale for seg

På begge de to lagene syklet også Edvald Boasson Hagen. Ifølge Sky Sports er sjansene til stede for at nordmannen kan bli lagkamerat med Cavendish igjen. Hagens MTN Qhubeka er nemlig blant lagene briten er sterkt linket til. Trek Factory blir også nevnt som en mulig ny arbeidsgiver for mannen med hele 26 etappeseiere i Tour de France.

Les også

  1. Skjerping om VM-vrakingen: - Det kom ikke som et sjokk

  2. Medaljene glapp for Dahle Flesjå etter skuffende start

  3. - Skal vi slite for Kristoff, så får han betale for seg

  4. Bergensfirma skal lage 17. mai-stemning hver dag i en uke