Sport

De er begge døtre av store håndballnavn. Lørdag var de motstandere på banen.

– Tren mest, bli best. Det er rett og slett bare sånn det er, sier Thea Stankiewicz.

I FEDRENES FOTSPOR: Christine Karlsen Alver og Thea Stankiewicz er begge døtre av to tidligere store håndballprofiler. Nå går de i fedrene Jan Stankiewicz og Jarle Alver sine fotspor, og gjør alt for å nå toppen i håndballen. Foto: EIRIK BREKKE

  • Benedicte A. Bakken
    Benedicte A. Bakken

Fana - Fyllingen 28-26 (16-13)

Tidligere håndballprofiler Jan Stankiewicz og Jarle Alvær er begge en del av trenerapparatet til Tertnes Elite. Lørdag var det døtrene deres, Thea Stankiewicz og Christine Karlsen Alvær, som sto i fokus da de møttes i lokaloppgjøret Fana mot Fyllingen.

De to jentene går begge i fedrenes fotspor og er to av bergens største håndballtalenter om dagen. Begge har de klare målsettinger for veien videre i håndballkarrieren.

– Målet er å bli proff. Først og fremst å spille i Danmark, men så hadde det vært kjekt å spille i for eksempel Ungarn. I tillegg til å spille for A-landslaget, sier Stankiewicz.

Les også

Tror Fyllingen-eleven kan bli Norges VM-joker

Tren mest, bli best

Håndballtalentene vet nøyaktig hva som skal til dersom de skal nå målene de har satt seg.

– Man må trene mye og trene mer enn konkurrentene, sier Alvær.

Stankiewicz sier seg enig:

– Tren mest, bli best. Det er rett og slett bare slik det er. Du trenger ikke å være så god i starten, men om du trener skikkelig på hele veien, så er det du som kommer til å ende opp som best til slutt.

Les også

Fyllingen med knallsterk borteseier: - I dag var det gøy

– De ønsker å bli bedre

De to jentene går begge på toppidrettslinjer, og har begge erfaring fra landslag. Stankiewicz for U19 i Sverige, Alvær for U16 i Norge. Hverdagen består av to treninger for dagen. Dette tror Fana-trener Erlend Lyssand er veien til suksess.

– Vi har åtte spillere som går på toppidrettslinjen og det er vi helt avhengig av. Da får de trent på dagtid, så de fleste spillerne får trent ni til ti økter av kvalitet i uken. Da kommer de til å bli god, sier Fana-treneren.

Lyssand har stor tro på talentutviklingen i Bergen, og spår en lys fremtid for flere av spillerne som spilte kampen i Slåtthaughallen lørdag.

– Jeg tror at veldig mange av dem som var utpå banen i dag kommer til å ta det neste steget. Det er veldig mange hos både Fyllingen og Fana som trener veldig bra, og det er det aller viktigste. De ønsker å bli bedre, bruker mye tid på det og er grundig i alt de gjør, poengterer Lyssand før han legger til:

– Det ser lyst ut for håndballen i Bergen, helt klart.

- Tren mest, bli best, sier Thea Stankiewicz. Foto: EIRIK BREKKE

Jevn kamp

Lørdagens kamp ble en jevn affære mellom de to lagene, men det var til slutt Fana som dro det lengste strået og vant 28–26.

– Det ble et vanlig lokaloppgjør hvor det var mye rot og mye tekniske feil begge veier egentlig, sier Stankiewicz.

– Det var nok sikkert litt høye skuldre siden begge er fra Bergen og vi kjenner hverandre fra før, legger Alvær til.

– Men dere er fremdeles venner selv om en av dere tapte?

– Ja, eller jeg vant jo, så jeg er jo fornøyd. Hadde vi tapt vet jeg ikke om jeg hadde stått her og smilt for å si det sånn, sier Stankiewicz spøkefullt før de to jentene bryter ut i latter.

Fana ligger på andreplass i 1. divisjon og er for alvor med i kampen om opprykk.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fana
  3. Fyllingen