Sport

Vålerenga-oppturen fortsetter - topper tabellen

Steffen Søberg storspilte da Vålerenga tok sin fjerde strake seier

Vålerenga tok sin fjerde strake seier. Foto: Fredrik Hagen, NTB

  • NTB

SPARTA - VÅLERENGA 2–3

Vålerenga ble hardt presset av Sparta, men ved hjelp av en storspillende Steffen Søberg i målet tok gjestene fra Oslo sin fjerde strake seier med 3-2.

Vålerenga er dermed på tabelltopp uten poengtap etter fire kamper i eliteserien ishockey. Jonas Oppøyen, Jørgen Karterud og Filip Gunnarsson scoret målene.

– Sparta er et godt lag, og de var bedre enn oss i dag. Vi vant på en dårlig dag, det er riktig analyse. Vi var gode i undertall, og jeg er veldig fornøyd med full pott, sa Vålerenga-trener Roy Johansen til TV 2.

Les også

Champions Hockey League er avlyst

Sparta vant skuddstatistikken klart i alle tre perioder, og sammenlagt 44-19, men måtte nøye seg med to mål signer Magnus Nilsen og Martin Grönberg.

Vålerenga ledet det meste av kampen.

– Jeg synes vi kjørte kampen mer eller mindre i tre ganger 20 minutter. Det var ekstra surt da vi drepte deres fem mot tre i to minutter, og så gjorde de 2-1 akkurat da vi ble fulltallig. I dag synes jeg det var vi som var gode, og vi gjorde dem dårlige. Men Søberg spilte en god kamp, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til TV 2.

Vålerenga pådro seg åtte utvisninger mot Spartas fem, men vant undertallsperiodene 1-0. Oppøyen scoret kampens første mål i et mislykket Sparta-powerplay.

– Det ble veldig mange utvisninger, men vi hadde bra boxspill. Det har vi hatt hele sesongen, sa Gunnarsson til TV 2.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Vålerenga hockey
  4. Sparta Sarpsborg