Sport

Mowinckel på 2. plass – første pallplass etter kneskaden

Ragnhild Mowinckel (29) leverte et strålende super-G i Val d'Isère og sikret sin første pallplass etter skademarerittet.

TILBAKE: Endelig er Ragnhild Mowinckel tilbake på pallen.
  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Fra startnummer 19 suste Ragnhild Mowinckel ned til nest beste tid i Frankrike. Bare italienske Sofia Goggia kjørt raskere enn Molde-kvinnen, som endte på andreplass. Elena Curtoni ble nummer tre.

Dette er Mowinckels første pallplass etter kneskadene som holdt henne på sidelinjen i over 600 dager. Etter målgang i i Val d'Isère kom tårene frem for den norske alpintstjernen.

29-åringen har røket korsbåndet to ganger de siste årene, men gjorde comeback for ett år siden. Den siste tiden har Mowinckel vist at formen er i anmarsj. For bare en uke siden endte hun på 4.-plass i super-G. I dag klatret hun opp på pallen.

– Det føles som en seier, sier Mowinckel til Viasat.

– Man merker at man finner tilbake til formen man hadde før. Det har vært en oppadgående kurve og selvtilliten stiger. Jeg vet hva jeg er god for, og nå kjører jeg det jeg er god for også, smiler hun.

Dette er hennes beste resultat siden andreplassen i super-G i Lake Louise 2. desember 2018. Hun har bare én verdenscupseier i karrieren. Den kom i storslalåm i Ofterschwang i 2018.

Les også

  1. Kilde sikret tredje strake seier: – Helt surrealistisk

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Ragnhild Mowinckel
  3. Alpint