Sport

Dortmunds purunge supertalent kan skrive Bundesliga-historie

Borussia Dortmund-spissen Youssoufa Moukoko får lørdag muligheten til å debutere i Bundesliga dagen etter at han fylte 16 år.

Borussia Dortmunds Youssoufa Moukoko fyller 16 år fredag og kan få sin Bundesliga-debut allerede dagen etter. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

 • NTB-AP

Lørdag spiller Borussia Dortmund borte mot Hertha Berlin. Der kan Moukoko bli den yngste til å spille Bundesliga-fotball noensinne.

I april bestemte den tyske toppdivisjonen seg for å senke aldersgrensen fra 17 til 16 år. Moukoko har trent med Erling Braut Haaland og resten av Dortmunds førstelag siden august.

Unggutten har tidligere sagt at han fikk en tøff overgang til sin nye hverdag.

– Da jeg kom hjem, forsto jeg det ikke helt. Men etter hvert som jeg gjorde det, har jeg jobbet hardt for å være her. Nå må jeg gi mitt beste, sa Moukoko.

Borussia Dortmund er kjent for å satse på unge spillere. I stallen er det fra før tettpakket med unge talenter som Jude Bellingham (17), Gio Reyna (18), Jadon Sancho (20) og Haaland (20).

Moukoko beskrives som en smart spisstype med et kraftfullt skudd og godt timede løp. Det er ingen tvil om at han har vokst ut av juniorlaget.

Han spilte sin første U17-kamp som 12-åring og fikk sin U19-debut som 14-åring. Forrige sesong scoret han 34 mål på 20 kamper for Dortmunds U19-lag.

I Tyskland har det tidligere vært vanlig å la unge spillere utvikle seg på aldersbestemte lag før de tar steget opp blant seniorene.

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Historiske Moukoko med ny rekord

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Gullgutten Haaland hyller rekordgutten Moukoko: – Det største talentet i verden

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Dortmund-profil skryter av Haaland-egenskap:– Virkelig enestående

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Haaland hylles etter fire mål: – Ufattelig

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Kåret til Europas beste unge spiller lørdag morgen. I kveld scoret han fire mål for Dortmund.

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Haalands 15 år gamle lagkamerat kan skrive Champions League-historie