Sport

Årets beste tid i verden av Warholm

Karsten Warholm markerte sin 25-årsdag med å løpe inn til 32,47 på 300 meter i Bærum søndag. Det er best gjennom alle tider på denne distansen av nordiske menn.

ÅRETS RASKESTE: Karsten Warholm løp 300 meter fort i Bærum søndag.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Warholm har valgt å droppe neste helg innendørs-EM som følge av corona-faren, og dette blir trolig hans eneste konkurranse denne vinteren.

Det eksisterer ikke offisielle rekorder på den odde distansen 300 meter, men derimot bestenoteringer.

Den tidligere bestetiden for Norden var på 32,61 og tilhørte svenske Johan Wissman.

Warholms tid er også den beste i verden på 300 meter i 2021. Jacory Patterson var best til nå - også han 32,61. Regjerende verdensmester på 400 meter, Steven Gardiner, har løpt på 32,70 i år.

Les også

OL-håpets årsdebut: – Rett i løvens hule

– Fantastisk prestasjon. Synd at han ikke har fått muligheten til å løpe med fullt trykk og masse publikum. Vi gleder oss til sommeren, og foreløpig gruer jeg meg ikke til sommeren, sier en smilende trener Leif Olav Alnes til VG gjennom Team Warholm.

– Det er stas å kunne prestere en slik tid. Kjempefornøyd med tiden. Kjipt at jeg ikke kan springe i EM, men slik ble det, sier 25-åringen selv.

Bestenotering i verden er Noah Liles med 31,87 fra 2017. Den beste tiden i Europa lyder på 32,15, tilhører Pavel Maslak og er fra 2014.

Den norske rekorden var fra før på 34,81 og tilhørte Mauritz Kåshagen. Warholms tid er den 19. beste i verden gjennom tidene.

Les også

Imponert Gjert Ingebrigtsen: – Ingenting biter på Jakob

Karsten Warholm hadde ikke løpt noen offisiell 300 meter innendørs tidligere, men hadde 32,69 utendørs.

Tjalve arrangerte stevnet i Bærum der Karsten Warholm var med søndag.

Både Warholm og trener Leif Olav Alnes var uvanlig åpne om hvor god formen er da de hadde pressekonferanse på Clubhouse tidligere denne uken.

Det store målet er naturlig nok OL i Tokyo - som ble utsatt fra 2020 til 2021 på grunn av pandemien.

IMPONERTE: Amalie Iuel leverte også en solid 400 meter i Bærum Idrettspark.

Warholm er regjerende europamester på 400 meter flatt innendørs. Han skulle egentlig ha forsvart tittelen i polske Torun neste helg.

– Valget er basert på smitterisikoen, og vi mener risikoen er for stor, sa han på pressekonferansen.

Amalie Iuel ble klokket inn til 37,51 på 300 meter i Bærum Idrettspark søndag. Det er den raskeste tiden av en nordisk kvinne noen gang.

PS: Andrea Rooth, Lambertseter, Helene Rønningen, Tyrving og Henriette Jæger, Aremark er alle borte fra den opprinnelige troppen til innendørs-EM. Hedda Hynne, IK Tjalve, er dermed eneste kvinnelige norske deltaker. Jakob og Filip Ingebrigtsen løper 1500 og 3000 meter.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karsten Warholm
  3. Leif Olav Alnes