Sport

Tokyo-OL setter grense på 10.000 tilskuere

Det blir publikummere på tribunene i OL i Tokyo. Arrangøren bekrefter at det blir satt et tak på 10.000 japanske tilskuere.

Japan setter tilskuer-tak for å begrense smittespredningen under årets sommer-OL.
  • NTB

Det er i tråd med hva japanske myndigheter åpnet for i forrige uke. Arenaene kan fylles opp til 50 prosent kapasitet og ha maksimalt 10.000 tilskuere. Det er fra før klart at utenlandske OL-turister ikke slipper inn.

Skulle det framover bli økt smitte i Tokyo og andre deler av Japan der OL holder konkurranser, vil det bli aktuelt å la lekene gå bak lukkede dører. Unntakstilstanden i den japanske hovedstaden ble opphevet i forrige uke.

– I et nødtilfelle kan vi ikke utelukke et OL uten publikum, sier Japans statsminister Yoshihide Suga.

De koronautsatte lekene varer fra 23. juli til 8. august. En avgjørelse om hvor mange tilskuere som slipper inn på øvelser i Paralympics, er utsatt til 16. juli.

En gruppe medisinske eksperter anbefalte sist fredag japanske myndigheter å ha et tilskuerfritt OL.

«Vi mener det mest ideelle er ikke å ha publikum på arenaene. Det vil gi lavest risiko for virusspredning», sto det i rapporten som ble overlevert den lokale arrangøren og regjeringen.

I forrige uke kom det klare retningslinjer rundt smittevern i OL. Utøvere risikerer å bli kastet ut av lekene om de bryter reglene om bruk av munnbind og daglig testing.

Les også

  1. Seks brudd i ryggen for Bystrøm – OL i fare

  2. Cheruiyot utelatt fra OL-troppen: – Øker sjansene til Ingebrigtsen