Wiklund utklasset stjernerivaler på hjemmebane: – Hadde ikke forventet å starte her

Ragne Wiklund sjokkerte seg selv da hun innledet verdenscupsesongen på skøyter med seier på 3000-meteren i Stavanger fredag. Hun var i egen klasse.

Ragne Wiklund under 3000-meteren for kvinner i Stavanger.

Wiklund ble klokket inn til uhyre sterke 4.03,119. Underveis passerte det norske håpet på tider som gjorde at hun snuste på en sluttid på under fire minutter. Det gikk til slutt ikke, men Wiklund åpnet likevel sesongen internasjonalt med et pangløp.

– Dette var så sykt uventet. Jeg føler sesongen kom litt brått på i år, og plutselig står jeg her. Helt rått. Det var veldig, veldig gøy å gå, smilte Wiklund til Viaplay etter pangstarten.

Deretter røpet Aktiv-løperen at hun ikke trodde hun skulle komme til start i Stavanger.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg hadde egentlig ikke forventet å starte her i det hele tatt. Jeg er litt vant til å jobbe meg inn og bli bedre og bedre for hvert løp. Dette kom brått på, smilte hun.

Schouten nærmest

Sist en norsk skøyteløper på kvinnesiden vant et verdenscupløp på 3000 meter var i 1986. Den sto legendariske Bjørg Eva Jensen bak.

Den nederlandske stjernen Irene Schouten ble nummer to i Stavanger fredag, men var grundig slått av Wiklund. Schouten ble klokket inn til tiden 4.05,017.

Isabelle Weidemann, som gikk i par med Wiklund, fulgte på tredjeplass med 4.05,460.

– Jeg prøvde å holde rundetidene nede så lenge som mulig, og det går utover de to siste, sa Wiklund om eget løp.

Sterk åpning

Wiklund gikk meget offensivt til verks i Sørmarka Arena og la press på parkamerat Weidemann fra første skøytetak. 22-åringen gikk på stabile rundetider gjennom store deler av løpet, men måtte litt opp på den nest siste og siste runden.

Avslutningen skulle uansett vise seg å være meget sterk sammenlignet med alle andre.

Wiklund er regjerende verdensmester på 1500 meter.