Sport

Andreas Thorkildsen står over hele friidrettssesongen

Kunngjorde avgjørelsen i ettermiddag.

Andreas Thorkildsen tar en pause denne sesongen for å satse frem mot OL i Rio.
  • Eirik Løkkemoen Bjerklund

Andreas Thorkildsen annonserte mandag at han står over hele resten av sesongen. På sin Twitter-konto skriver den dobbelte olympiske mesteren følgende:

− Jeg har bestemt meg for å droppe resten av sesongen for å fokusere på et sterkt comeback i 2016, skriver 33-åringen.

Sørlendingen har slitt med skade så langt denne sesongen og ville sannsynligvis ikke kastet i konkurranse før på høsten. Det var usikkert om han hadde rukket friidretts-VM i Beijing. I så fall ville det vært med dårlig grunnlag for mesterskapet, som arrangeres mellom 22. og 30. august.

Tidligere i vår fikk Thorkildsen beskjeden om at han ikke ville få Olympiatoppens beste stipend — A-stipend - denne sesongen. Grunnen var svake resultater.

Les også

Ronny Nilsen gir seg som sportssjef

Det betyr at han får 50 000 kroner mindre fra Olympiatoppen i år enn i foregående år. Sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund sa til VG at spydkasteren ikke møtte kriteriene for tildeling.

− Vi ser utelukkende på resultatene, men kan selvsagt tillate en dupp i prestasjonene. Men når det gjelder resultater som har uteblitt over flere sesonger, er det ikke tvil, sa Anita Rapp-Ødegaard, som administrer stipendordningen i Olympiatoppen.

Har ikke klart å følge opp OL-gullene

I 2004 overrasket Thorkildsen alle og vant OL-gull. Fire år senere forsvarte han gullet og favorittstempelet i Beijing-OL. I 2006 satt han sin personlige rekord med et kast på 91,59 meter.

Som storfavoritt tapte han VM-gullet i 2011. Etter det har sørlendingen vært plaget av skader, svake resultater og gjentatte skuffelser. I fjor deltok han ikke engang i EM.

Les også

Null norsk medieinteresse for nytt «Europa-OL»

I fjor opererte han hoften. I mai i år begynte han endelig å se lyset i enden av tunnelen. Rehabiliteringen og opptreningen var nesten i boks.

− Jeg er litt usikker på hvor jeg ligger akkurat nå, for det er ikke slik at jeg kan vite hvor mange prosent jeg er på. Det er enda en del opptrening og rehabilitering som gjenstår, men akkurat hvor mye, det er det umulig å si, fortalte Thorkildsen.

Målet er OL

Som Thorkildsen nevner i tweeten er målet et sterkt comeback til 2016-sesongen. Da arrangeres OL i brasilianske Rio de Janeiro. Også i mai forklarte han at målet var OL-deltakelse. Dermed kommer ikke mandagens beskjed som et sjokk.

− Hele poenget med operasjonen jeg gikk gjennom i fjor var å bli med i OL i Rio, så alt som skjer fra nå og fram til OL neste år er bare steg på veien, forteller Thorkildsen.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen