Sport

3300 timer med OL på TV 2: - Blir ikke mye Copacabana på meg

Aldri før har TV 2 satset så stort som de gjør under OL i Rio. Harald Bredeli vet hva det innebærer.

TV 2s håndballteam i Rio består av ekspertkommentator Bent Svele (t.v.), programleder Julie Strømsvåg, kommentator Harald Bredeli, ekspert Randi Gustad og ekspert Frode Scheie. Foto: ESPEN SOLLI, TV 2

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Den norske rettighetsinnehaveren skal vise OL 24 timer i døgnet på hoved— og sportskanalen. Inkludert nettplattformen TV 2 Sumo blir 3300 timer med direktesendt OL-spenning tilgjengelig for det norske folk.

LES OGSÅ:

Les også

Russland-topp: Over 250 russere har fått klarsignal til OL

Les også

Første anbefaling: Åpningsseremonien til OL i Rio

Mens opp mot 800 timer sendes på TV 2 og TV 2 Sportskanalen, blir 2500 timer tilrettelagt for TV 2 Sumo. En dekning som ifølge TV 2 er dobbelt så stor som tidligere.

– Jeg tror det blir veldig bra, men det er alltid spennende med så kolossale ting, sier håndballkommentator Harald Bredeli.

Klokken 01.00, natt til 6. august norsk tid, går startskuddet for det som er verdens største idrettsarrangement. 10.500 utøvere fra 206 nasjoner, i tillegg til flyktninglandslaget – et lag bestående av flyktninger som ikke representerer et land – skal konkurrere om medaljer i Rio de Janeiro.

TV-kanalene som har sikret seg rettigheter, tilbys utrolige 5600 timer med direktesendt TV fra lekene. TV 2, som sender 60 medarbeidere til den brasilianske storbyen, kommer til å vise OL på sin hoved— og sportskanal døgnet rundt. I tillegg vil mye vises på nett.

LES OGSÅ:

Les også

I dag arrangerer Russland sitt eget «OL»

Største TV 2 har gjort

– Størrelsesmessig er dette utvilsomt det mest omfattende vi har gjort. Sommer-OL er fire ganger større enn vinter-OL. 40 konkurranser går samtidig på det meste. Vår jobb blir å guide seerne og gi dem oversikt, sier TV 2s OL-sjef, Christine Espeland.

Det skal deles ut 306 gullmedaljer i 42 forskjellige idrettsdisipliner – 136 til kvinner, 161 til menn og 9 i øvelser med begge kjønn.

Harald Bredeli skal kun kommentere håndball, men han innrømmer at han er spent på hvordan mesterskapet blir for TV 2. – Vi har vært gjennom et vinter-OL, og det gikk jo bra, men sommer-OL er så enormt mye større. Det er en del utfordringer. For oss som skal dekke håndball, blir det veldig annerledes enn vi er vant til fra EM og VM. Nå er jo håndballen en liten del av en stor enhet, og det er mye strengere regler for mediene når det gjelder hvem vi får intervjue i forbindelse med kampene, når vi får gjøre intervjuer og så videre. Det er rett og slett mye strengere enn i VM og EM, sier TV 2-profilen.

Lite strandliv for Bredeli

– Det er mange som er misunnelige fordi jeg skal til Rio, men det de ikke vet, er at det på en måte blir tre uker i Rio uten å være i Rio. Jeg vil nok være innesperret i et bur i tre uker. Så det blir ikke mye Copacabana på denne mannen, og det skal kanskje Copacabana være glad for, sier Bredeli og ler.

De mest attraktive internasjonale øvelsene vil imidlertid gå i ”prime time” i Brasil. Med fem timers tidsforskjell til Rio, fører det til at en del andre populære idretter vil foregå mens det er natt i Norge.

Erik Thorstvedt og Ingrid Halstensen har fått ansvaret med å guide seerne gjennom de forskjellige øvelsene. Duoen skal lede sendingene fra TV 2s studio midt i OL-parken i Rio – som eneste TV-kanal sammen med amerikanske NBC.

– Det kommer til å bli 17 elleville dager med moro 24 timer i døgnet. Sommer-OL er massivt, og jeg gleder meg veldig til å få oppleve folkefesten i Brasil. All gleden, jubelen, alle tårene og følelsene som kommer til å utspille seg rett foran øynene på oss, sier programleder Ingrid Halstensen.

Til og med nyhetssendingene vil bli sendt direkte fra Rio.

I år som sist må seerne tåle reklamepausene. For den som ikke er vant med reklamepauser når man følger med på idrett, kan dette bli irriterende.

Regelverket sier at man kan sende 12 minutter med reklame i timen, og det skal TV 2 forholde seg til. Reklamen skal tilpasses hendelsene.

TV 2s OL-kommentatorer

Åpningsseremoni/friidrett og avslutningsseremoni: Jørn Sundby og Johan Kaggestad

Bueskyting: Robin Krüger

Basket: Frederik Gnatt og Christian Paasche

Boksing: Erik Nilsen og Thomas Hansvoll

Bryting: Tor Hammerø og Mats Rolfsen

Banesykling: Ole Kristian Stoltenberg

BMX: Jonas Greve og Fredrik Westeng

Fotball – menn: Kasper Wikestad

Golf: Frederik Caspar Kracht og Joakim Mikkelsen

Hestesport: Anton Granhus og Camilla Rostad

Håndball: Harald Bredeli, Frode Scheie og Bent Svele

Landeveissykkel: Christian Paasche og Johan Kaggestad

Landhockey: Jørgen Klem

Roing og padling: Ole Kristian Stoltenberg og Lars Bjønness

Sandvolleyball: Lars Peder Hellerud og Nila Larsson

Seiling: Arve Fuglum og Siren Sundby

Skyteøvelser: Marius Skjelbæk og Vebjørn Berg

Stup: Anne Sturød og Espen Nordby

Svømming: Fin Gnatt og Sander Smørdal

Taekwondo: Henrik Jonassen og Rehman Mughal

Tennis: Kim Robin Haugen, Eirik Fure og Jan F. Andersen

Terrengsykling: Jonas Greve

Triatlon: Mads Kaggestad og Morten Hansen

Turn/RG: Åse Linda Tynning og Hanna Kristine Bogetveit, Flemming Solberg

Vektløfting: Endre Osnes og Øystein Holt

Les mer om

 1. OL

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Absolutt alt må vike fra TV 2s hovedkanal. Skal sende 24 timer i døgnet fra OL i Rio

 2. SPORT
  Publisert:

  Dette må du få med deg fra Rio-OL i dag

 3. SPORT
  Publisert:

  Dette må du få med deg i Rio-OL i dag

 4. SPORT
  Publisert:

  Guide: Dette må du få med deg fra Rio-OL i dag

 5. SPORT
  Publisert:

  Dette må du få med deg fra Rio-OL i dag

 6. SPORT
  Publisert:

  Dette bør du få med deg fra OL i Rio i dag