Sport

Kristoffersen falt til 8.-plass i Alta Badia

Henrik Kristoffersen hadde los på en pallplass i storslalåmrennet i Alta Badia, men hadde ikke klaff i finaleomgangen og falt til 8.-plass. Østerrikeren Marcel Hirscher vant på suverent vis.

Henrik Kristoffersen klarte ikke å finne det ekstra giret han jaktet på etter første omgang og falt fra 4.- til 8.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia.
  • NTB

- Nå må jeg finne et ekstra gir og bruke i finaleomgangen, sa Kristoffersen til NRK etter den første omgangen. Det giret fant han aldri, for i finaleomgangen søndag klaffet det ikke for den lovende nordmannen.

- Han kom på etterskudd fra start. Fikk ikke ytterskien til å sitte skikkelig. Åpningen var litt rufsete i denne finaleomgangen. Det er helt klart at ytterskien ikke satt helt, sa NRK-ekspert Bjarne Solbakken.

Kristoffersen klarte annenplassen i Alta Badia i fjor som første nordmann på pallen i bakken noensinne, men han klarte ikke å følge opp søndag, selv om han hadde sjansen.

Marcel Hirscher kjørte inn til suveren seier i storslalåmrennet i Alta Badia søndag.

Den suverene verdenscuplederen Marcel Hirscher hadde ingen problemer. Han tok sin fjerde seier i bakken og tangerte Alberto Tomba som også har fire seirer i Alta Badia.

-Det gjelder å kjøre smart for å vinne her. Dessuten tror jeg nok også erfaringen har en del å si. Nå er jeg veldig glad for at det gikk bra for meg, og at jeg kunne sikre sesongens første storslalåmseier, sa Hirscher til FIS-TV etter rennet.

Leif Kristian Haugen kjørte inn til 18.-plassen etter to omganger som ikke var av beste kvalitet, mens Bjørnar Neteland tok sine første verdenscuppoeng noensinne og ble nummer 24. Kjetil Jansrud kjørte ut i første omgang. Det samme gjorde Rasmus Windingstad og Aleksander Aamodt Kilde.

(©NTB)

Les mer om

  1. Henrik Kristoffersen