Tror du Brækhus-kampen blir jevn? Det gjør ikke tippeselskapene

– Dette er som om Brann skulle møtt Fana i en tellende kamp.

FAVORITT: Cecilia Brækhus er storfavoritt før hjemmekampen mot Klara Svensson i Oslo Spektrum. Her møter hun pressen etter det som ble en kaotisk og dramatisk innveiingsseanse torsdag kveld. Trenerveteranen Ulf Johansen tar seg til pannen i bakgrunnen, mens Brækhus' hovedtrener Johnathon Banks kan skimtes bak til venstre.

Oslo (BT): I god bokseånd beskrives fredagens duell mellom Cecilia Brækhus og Klara Svensson av mange som en helt åpen kamp, 50–50 og umulig å spå.

Det er blitt sagt om mange Brækhus-kamper tidligere også, inkludert den forrige i oktober. Da hadde franske Ann-Sophie Mathis ingen sjanse, og det var kanskje ikke så rart, siden hun er nær 40 år gammel og egentlig hadde lagt opp for lengst.

  • Les deg opp før den store boksekvelden!

For arrangøren (Brækhus’ eget selskap), tv-rettighetshaver (Viasat) og de fleste andre involverte, er det gunstig å skape spenning før det smeller i Spektrum rundt klokken 23 fredag.

– Som Brann mot Fana

Spørsmålet er hvor reell spenningen er. Tippeselskapene tror på alt annet enn svensk seier.

– Dette blir omtrent som om Brann skulle møtt Fana i en tellende kamp, sier Stian Røsvik Bjørstad i selskapet ComeOn.

Spiller du på Brækhus-seier der, får du fredag ettermiddag 1,05 i odds. Det betyr en gevinst på fem kroner hvis innsatsen er en hundrelapp.

– Nå er ikke jeg bokseekspert, men jeg har satt odds i mange nok år til å forstå dynamikken i boksing. Det er ganske tydelig hvem som er sterkest. Med oddsen på kampen er det også tatt høyde for at det er en uforutsigbar sport, der man kan få inn et heldig slag. Det er det som gjør at vi i det hele tatt har åpnet for spill på hvem som vinner, sier Bjørstad.

Hos Unibet er det én krone mer å hente per hundrelapp. Brækhus-oddsen er på 1,06, mens Klara Svensson gir deg ni ganger pengene hvis hun fikser et boksesjokk.

– Oddsen på at Brækhus vinner er nå så å si det samme som oddsen på at Arsenal skal slå Lincoln City i FA-cupen, skriver Unibet Norges pressekontakt Steffen Lovholen i en epost. Han understreker videre at selskapets opprinnelige Brækhus-odds var 1,40 - altså en 40 kroners gevinst ved en hundre kroners innsats - men at tipperne har «spilt oddsen ned», ved å satse på Brækhus.

– Vår vurdering er at det er et sted mellom 65 prosent og 70 prosent sjanse for at hun vinner, men markedet mener at det er mer enn 90 prosent sjanse, skriver Lovholen.

Hos flere andre selskaper BT har undersøkt oddsen hos, gir Brækhus 1,10 i odds, altså marginalt bedre, men fortsatt minimalt betalt. At superfavoritt Rosenborg skal vinne eliteserien i fotball, gir til sammenligning 1,55 i odds hos Nordicbet.

Les også

Hagen åpner bokseshowet i Oslo Spektrum: - Har ventet på dette siden 2012

MOTSTANDEREN: Klara Svensson i Oslo Spektrum dagen før kampen mot Cecilia Brækhus.

Lihaug: - En av få som kan slå Brækhus

Bergens beste mannlige bokseproff, Tim-Robin Lihaug, kjenner både Brækhus og hennes motstander. Faktisk har han bodd to måneder i «boksekollektiv» med Klara Svensson i København. Lihaugs vurdering er at Svensson kan trosse oddsene.

– Hvis det er noen som kan gjøre ting litt surt for Cecilia, så er det Klara. Hun har vært på høyt nivå i lang tid og trent seriøst i mange, mange år. Det er en fulltidsutøver, så selv om jeg tror Cecilia vinner, mener jeg Klara er en av få som kan slå henne, sier Lihaug.

Svensson-promotor Nisse Sauerland peker på at Brækhus på hjemmebane har alt presset på seg, mens Svensson ifølge ham ikke har noe press å leve opp til.

– Jeg har sett oddsene for kampen. Og jeg spør meg selv: «Har jeg lov å vedde på dette?». Nei, seriøst, hadde jeg vært en tippeperson ville jeg vurdert oddsen på Svensson som svært god, sier Sauerland

Tippetalsmann Bjørstad hos ComeOn sier for øvrig at det var svært populært å tippe på Brækhus’ forrige kamp, som var hennes første i Norge. Da startet Brækhus-oddsen på 1,40 hos selskapet. Bergenseren vant allerede i kampens andre runde.