Sport

Skal ha vært god for én milliard. Nå er tennislegenden konkurs.

Boris Becker blir regnet som en av tidenes største tennisspillere. Nå har historien om «Boom Boom» gått i en ny negativ retning.

Boris Becker la opp i 1999, men har deltatt på flere veldedighetsarrangementer siden. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS / Reuters

 • Pål Strande Gamlemoen

Da Boris Becker slo amerikaneren Kevin Curren i Wimbledon-finalen i 1985 var han bare 17 år gammel. Dermed ble han tidenes yngste Wimbledon-vinner på herresiden.

Nå har han blitt slått konkurs, grunnet ukjente summer han skylder den private London-banken Arbuthnot Latham & Co, ifølge den engelske avisen The Telegraph.

Ifølge avisen var Becker god for litt over én milliard norske kroner på det meste.

– Han er en av de beste gjennom tidene, sier Eurosports tenniskommentator Christer Francke.

Oppturene har vært mange, men nedturene har vært mange etter at Becker introduserte seg på Centre Courten i Wimbledon i 1985.

Les også

Ruud klatrer på verdensrankingen igjen – nærmer seg topp 100

Sjokkerte verdenseliten som tenåring

Boris Becker ble født i Leimen, daværende Vest-Tyskland 22. november 1967. Faren hans var arkitekt og grunnla et tennissenter i byen. Det var der den fremtidige Wimbledon-vinneren fikk sin tennisutdannelse.

Becker startet sin profesjonelle tenniskarrière i 1984. Allerede året etter kom den utrolige triumfen på Wimbledon-gresset. I finalen ventet vesentlig mer rutinerte Kevin Curren. Han var hele ti år eldre enn sin unge tyske motstander. Curren hadde på imponerende vis feid unna John McEnroe, som hadde vunnet turneringen tre av de fire foregående årene, i kvartfinalen.

Boris Becker var bare 17 år gammel da han slo Kevin Curren i Wimbledon-finalen i London i 1985. Foto: Robert Dear / TT / NTB scanpix

Likevel var Curren nervøs for å møte Becker i en finale. Det første han gjorde etter å ha blitt finaleklar selv, var å følge tyskerens semifinale mot Anders Jarryd.

– Kom igjen, Jarryd, skal han ha sagt for seg selv, ifølge Sports Illustrated.

Currens bønn ble ikke hørt. Amerikaneren var synlig nervøs da han tapte den historiske finalen mot Becker noen dager senere. Tyskerens knallharde slag, server og volleyer ble for mye å håndtere. Becker ble siden kjent under kallenavnet «Boom Boom».

– Man forbinder han med Wimbledon-seirene og som en av de første virkelig store kraftspillerne. Det er «Boom Boom-Becker», sier Christer Francke.

Les også

King om kritikken fra Nils Arne Eggen: – Jeg er ganske sikker på at de fleste lo av den kommentaren

Francke spilte lagtennis i Tyskland i mange år. Han har fått merke Beckers innflytelse over tysk tennis.

– Alle tyskere server hardt og slår hardt, litt på grunn av han. Han har vært et forbilde for mange og betyr mye for tennis og særlig tysk tennis.

Tenniskommentator Christer Francke holder Boris Becker som en av tidenes største tennisspillere. Foto: Pressefoto, Discovery/Eurosport.

Becker vant to Wimbledon-titler til. Totalt erobret han seks Grand Slam i single før han la opp i 1999. På grus ble det imidlertid aldri noen tittel på øverste nivå.

– Han har ikke vunnet så mye som for eksempel Nadal og Federer. Han er ikke helt i deres liga, men han er liksom der oppe som en av de beste gjennom tidene, sier Francke.

Fikk barn med russisk modell

Konkursen er den siste hendelsen i en lang rekke finansielle nedturer for Becker. Hans økonomiske problemer begynte for alvor etter en fuktig kveld på byen i 1999. Becker hadde røket ut av Wimbledon allerede i fjerde runde mot Pat Rafter. Han bestemte seg for å legge opp. Han gikk ut på byen med noen venner for å døyve skuffelsen etter tapet. Resultatet var et samleie med en russisk modell i et garderobeskap. 8 måneder senere fikk han vite at han skulle bli far til modellens barn, skriver Becker i sin selvbiografi, ifølge Daily Mail.

I 2001 måtte han betale over 200 millioner kroner i skilsmisse- og farskapsoppgjør til sin første kone og den russiske modellen han fikk barn med. Siden har han måttet betale tilbake flere millioner i skatt, i tillegg til flere bøter og annen gjeld.

Onsdag ble bunnen nådd med konkurs. Becker påsto at gjelden hadde blitt betalt neste måned, uten at han ble hørt.

– Inntektene mine er godt kjente og det er tydelig at jeg har midler til å tilbakebetale denne gjelden, skriver Becker på Twitter.

Han har et hus på Mallorca som ifølge Becker selv skal være verdt vesentlig mer enn gjelden.

Videre skriver Becker at han nå vil fokusere på arbeidet sitt for BBC under Wimbledon, som begynner mandag 3. juli.

Les mer om

 1. Tennis
 2. Idrett
 3. Wimbledon (Tennis)

Relevante artikler

 1. SPORT

  Har slått Federer og betegnes som en superstjerne, men den norske TV-eksperten tror supertalentet har ett stort problem

 2. SPORT

  Federer og Djokovic hylles etter spektakulær Wimbledon-finale: – Man kan ikke be om mer

 3. SPORT

  Federer ble historisk – fullstendig overlegen i Wimbledon-finalen

 4. SPORT

  Brutal US Open-trekning for Casper Ruud

 5. SPORT

  Legende krever regelendring etter bisarr Wimbledon-kamp: – Ondskapsfullt

 6. SPORT

  Brutal US Open-trekning for Casper Ruud