Etterlyst FIFA-topp vil fortelle «alt»

Jack Warner (72) sier at han frykter for sitt liv.

FORKLARER SEG: Tidligere FIFA-topp Jack Warner på et møte i Trinidad og Tobago onsdag.

Tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, mener han sitter på bevis som kan felle Sepp Blatter.

– Blatter vet hvorfor han har falt. Og hvis det er noen andre som vet det, så er det meg, sier han i et tv-program vist i hjemlandet onsdag.

72-åringen fra Trinidad og Tobago er etterlyst av Interpol, siktet for korrupsjon av amerikanske myndigheter og er ifølge flere medier en av hovedpersonene i FBIs etterforskning. Onsdag valgte han å snakke ut.

I intervjuet fortalte han om frykten for sitt eget liv, men at han kommer til å fortelle alt han vet.

– Jeg kan ikke snu nå som jeg har begynt på denne veien, sa Warner.

– Jeg har lenge vært stille og fryktet at denne dagen ville komme. Det kommer jeg ikke til å være lenger. Jeg vil ikke lenger holde på hemmeligheter for dem som aktivt går inn for å ødelegge landet, fortsatte han.

Les også

Tidligere FIFA-topp: - Jeg mottok bestikkelser

Han hevder nå å sitte en rekke bevis, men at de er overlevert til en tredjeperson. Angivelig skal Warners dokumenter bevise de ulovlige pengestrømmene i og rundt FIFA og hans eget land.

– Det gjelder også Sepp Blatter og Trinidad og Tobagos nåværende statsminister (Kamla Persad-Bissessar), hevdet Warner.

Warner er en av de 14 personene som amerikanske myndigheter har siktet for hvitvasking, korrupsjon og økonomisk kriminalitet. Det er spesielt tildelingen av flere VM-sluttspill og tv-rettigheter som er mistenkt for å være gjennomsyret av bestikkelser.

Forrige uke meldte 72-åringen seg for politiet hvorpå han ble satt i fengsel. Kort tid senere ble han fraktet bort derfra i ambulanse. Deretter dukket det opp bilder av politikeren på fest.

(©NTB)