Sport

Omstridt sykkeltopp stempler dansk samarbeidspartner som gjerrige

Oleg Tinkoff med nådeløs kritikk etter bruddet.

Oleg Tinkov og Saxo Bank skiller lag.
  • Arne Hole

Etter åtte år i sykkelsporten har danske Saxo Bank fått nok. Ved nyttår er sponsoren ute.

— Det er mange forskjellige grunner, men samlet sett ledet de til denne konklusjonen. Vi har vært der i lang tid nå i forskellige konstellasjoner, og vi synes det er på tide å prøve noe annet, sier bankdirektør Lars Seier Christensen til den danske avisen BT.

Les også

Tinkov: - Sky-dominans skyldes ikke penger

Bankens beslutning om å trekke seg ut av Team Tinkoff-Saxo har ikke falt i god jord hos lagets eier, russeren Oleg Tinkov. Han kaller danskene for gjerrige, ifølge BT. Men Tinkov bør ikke ha problemer med å finansiere laget selv. Gruvearbeidersønnen slo seg opp på å brygge kvalitetsøl blant mye skvip i Russland, men solgte i 2005 selskapet til Belgia for ca. 1,5 milliarder.

Siden har Tinkov gjort stor suksess innen finansverdenen, med blant bank og kredittkort.

Les også

Contador slakter boforholdene i Tour de France

Tinkov sint på danskene

BT skriver videre at Tinkov i harde vendinger har langet ut mot Saxo Bank og sagt at baken røk ut fordi den ikke ville legge nok penger på bordet. Til det svarer den danske banksjefen:

— Det har jeg ingen kommentar til. Vi har hatt en god tid med Oleg, og nå kikker vi fremover, sier mannen med det triumfpregede navnet, Seier Christensen. Han har denne kommentaren til spørsmålet omBjarne Riis’ eksit har påvirket beslutningen:

— Det er klart at Bjarne har hatt stor betydning for vårt sponsorat i årenes løp, men det er én av mange ting som kanskje har spilt inn. Men det er ikke alene dét.

På spørsmål om et eventuelt comeback fra Bjarne Riis vil endre bankens syn sier Christensen:

— Ja, det må vi jo se på, hvis det kommer noe konkret på banen. Akkurat nå er meldingen nok at vi i hvert fall i en sesong eller to tar pause fra de store brandingsponsoratene, og det står til troende, uanset hvem er involveret i sporten.

Oleg Tinkov sykler nok videre - uten tandem.

Les også

  1. To nye syklister til Coop-ØsterHus

  2. De utrolige Oslo-tabbene Bergen må unngå

  3. Løgnerens nye jobb vekker harme: - Ville aldri skjedd i Norge

  4. Riis: - Jeg har sviktet som leder