Sport

Oftedal båret av banen i tårer: – Jeg satt med begge hendene foran ansiktet. Det så stygt ut.

Gravide Camilla Herrem ble skremt da hun så lagvenninnen Stine Bredal Oftedal ble skadet i håndballkampen mot Kroatia.

Kaptein Stine Bredal Oftedal har det vondt etter å ha fått en ankelskade.
  • Mette Bugge
    Journalist

NORGE – KROATIA: 33–27 (13–12)

NADDERUD ARENA: Det hele skjedde et par minutter før pause i kvalifiseringen til EM. Kaptein Oftedal kom i stor fart, og ble liggende og vri seg i smerter etter å ha landet forkjært.

Hun ble liggende, og tårene spratt ut. Hun måtte bæres av banen.

– Jeg satt med begge hendene foran ansiktet. Det så stygt ut. Jeg så heldigvis at de teipet ankelen - ikke kneet. Hvis ikke, hadde jeg fått vondt i hjertet, sier landslagsveteran Herrem.

Oftedal ble båret ut, og benet ble lagt høyt på sidelinjen. Lenge så det ut som om det var kneet som sviktet, men etter kampen ble det bekreftet at det var et kraftig overtråkk. Et overtråkk er tross alt gode nyheter for Norges kaptein.

– Det gikk heldigvis greit med Stine. Det var et kraftig overtråkk og ikke brudd, sier landslagets lege Anne Froholdt sent søndag kveld.

– Det var min egen feil. Jeg hopper inn og lander forkjært. Som regel gjør overtråkk ordentlig vondt, og det gjorde dette også. Men jeg er veldig glad for at røntgenbildene ikke viser mer enn det. Nå tar jeg det som det kommer dag for dag, så ser vi hva som skjer videre, sier Oftedal i en pressemelding lagt ut på håndballforbundets nettsider.

Bredal Oftedal får hjelp av banen under kampen mot Kroatia søndag.

– Så ikke godt ut

Fra før er Nora Mørk ute med en korsbåndsskade. Hun holder nå på med opptrening etter den skaden og var til stede for å se landslagsvenninnene søndag kveld.

– Jeg tror det går bra, det så ikke noe godt ut. Man blir jo litt stresset, men vi får se hvordan det går, sier Nora Mørk etter kampen.

– Hvordan er det å være skadet selv?

– Det er kjedelig, men det går fremover med opptreningen. Jeg har et mål om å rekke EM, sier hun.

– Hva synes du om kampen?

– Det var litt blandet drops. Det var mye bra angrepsspill, men litt slurvete forsvarsspill. Kroatia spiller fysisk og tøft, og det gjenspeiler seg i kampen, sier Mørk.

Thea Mørk spilte for Norge, mens en skadet søster satt på tribunen: – Det var veldig gøy å se Thea spille. Hun er hovedgrunnen til at jeg er her for å se på, sier Nora Mørk.
Les også

Vond beskjed for Nora Mørk: Ute med skade i lang tid

Norge slet tungt

Kampen mot Kroatia representerte alt det hjemmelaget vanligvis ikke står for. Fem tekniske feil på de seks første angrepene og et midtforsvar som tillot Kroatias strek Katarina Jezic å imponere.

Kroatia, som ikke engang var kvalifisert til siste VM, var laget som førte an.

Selv om Norge hadde slått Kroatia stort i det forrige oppgjøret i Zagreb bare for få dager siden, var det gjestene som tok føringen. 5–1 ledet kroatene.

Men da landslagstrener Thorir Hergeirsson tok time out og ba om tålmodighet, fart og mer kommunikasjon i forsvaret, bedret det seg noe.

– Jeg satt med begge hendene foran ansiktet. Det så stygt ut, sier lagvenninne Camilla Herrem.

– Det var for mye rusk og for mye bom, sier Camilla Herrem, som så kampen hjemme i sitt nye hus på Sola.

Hun var ikke imponert over 1. omgang, men heldigvis klarte spillerne å finne mer ut av det foran publikum i en fullsatt hall. Så mye folk har det ikke vært der siden arenaen ble åpnet for få år siden.

Ved pause sto det 13–12, og lagvenninnene måtte klare seg videre uten Stine Bredal Oftedal, hun som liker å sette fart, finte og spille inn. Nå må hun heller bli klar til neste kamp mot Ukraina borte 30. mai og hjemme mot Sveits 2. juni.

Les også

Kari Brattset forlater Vipers – blir lagvenninne med Nora Mørk: – Jeg kunne ikke si nei

– Ikke spilt sammen på lenge

Landslagstrener Hergeirsson har litt å jobbe med fremover. Det var lett å tenke tilbake på finalen fra VM mot Frankrike i desember, da det kom et forsmedelig tap 21–23. Denne motstanderen var ikke i nærheten av det nivået, og likevel ble det så close race.

Amanda Kurtovic fikk prøve seg som høyre bakspiller etter pause, der Nora Mørk har briljert, og der Stine Skogrand startet i 1. omgang. Det skal noe å leve opp til Mørk, som alltid var hissig på mål og med et fantastisk blikk for spillet.

– Det går an å se at de ikke har spilt sammen på lang tid, sier Herrem, og tenker på månedene fra slutten av desember og frem til bortekampen mot Kroatia.

Riktignok ledet Norge med ti mål på det meste i det første oppgjøret, men nå var kroatene på et annet nivå. 19–19 ti minutter ut i 2. omgang var ikke akkurat mye å rope hurra for. Men så dro Norge fra.

Søster Thea Mørk, som fikk en scoring i forrige oppgjør, la på til to nå, på tre skudd. Hun er tilbake etter mange år med skader.

Amanda Kurtovic var god mot Kroatia.

Klare for EM

Men de som markerte seg aller mest, da Norge kjørte fra, var Heidi Løke i landskamp nummer 187, én mer enn broren Frank, og Amanda Kurtovic.

Kurtovic scoret syv i 2. omgang, og hadde flere fine innspill til Løke.

Det var dessuten morsomt for ungjenta Helene Gigstad Fauske, som har spilt nettopp i Stabæk. Hun rakk én sesong her i den nye hallen, før hun dro til dansk håndball.

Nå fikk hun vært med på jubelen. Skjønt, hun skulle nok ønsket seg sitt fjerde mål da hun bommet på straffe helt til slutt.

Norges beste spiller ble Veronica Kristiansen. Hun brukte litt tid på å bli varm i trøya, men så fant hun seg selv og lagvenninnene.

Med seier over Kroatia sikret de norske håndballjentene EM-billett. Norge er tredje nasjon som er klar for EM-sluttspillet i desember. Lørdag gikk Danmark videre, mens Frankrike er sikret plass som vertsnasjon.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-EM
  3. Stine Bredal Oftedal
  4. Camilla Herrem
  5. Amanda Kurtovic