Sport

Landslagstreneren gir ikke opp VM-målet: - Alt er mulig

Tapet mot Sveits var ikke helt etter planen.

Petter Thoresen og Norge gikk på en smell mot Sveits, men har ikke gitt opp kvartfinaledrømmen.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

PARIS: – Vi drømmer ennå, sier treneren til det norske hockeylandslaget, Petter Thoresen.

Før VM var kvartfinale det store målet. Det er det fortsatt selv om det ble tap mot Sveits i den andre kampen i VM. Sveits var ett av de lagene som Norge bør slå dersom det skal bli snakk om å gå videre i VM etter 17. mai.

– Hadde vi vunnet denne kampen, hadde ting sett lysere ut. Men denne gruppen er åpen. Det svinger. Er du klar når du går på jobb, er alt mulig, sier Petter Thoresen.

Les også

Kontraktløs Andreas Martinsen: – Får vist at jeg ikke bare er han som flyr rundt og takler hardt

Sensasjonen

Den store VM-skrellen kom søndag ettermiddag da vertsnasjonen Frankrike slo fjorårets VM-finalist Finland med hele 5–1. Norge hadde slått Frankrike dagen før. Finland hadde aldri tapt en ishockeykamp mot Frankrike.

Etter disse resultatene er gruppen fortsatt helt åpen. Hviterussland ser ut som om de fort kan bli sist i gruppen. Og Canada ser fryktelig sterke ut. Dermed er det seks lag som kjemper om de tre siste kvartfinaleplassene.

Norge er ett av disse lagene. Neste kamp er mot Slovenia. Den kampen blir helt avgjørende for Petter Thoresen og de norske spillernes drøm om å spille kvartfinale.

Les også

Stjernen nektet å ta i mot bestemannsprisen etter sensasjonell seier

Trolig tre tap

Etter kampen mot Slovenia står tre antatt sterkere nasjoner for tur. Først ut er Tsjekkia på torsdag. Norge tapte klart begge kampene i oppkjøringen mot Tsjekkia som siden har fått forsterkninger fra NHL.

Lørdag møter Norge Finland. Finland vil nok samle seg etter det sjokkerende resultatet mot Frankrike. Mandag er Canada motstander og alt annet enn tap vil være et VM-jordskjelv.

Dermed blir fort kampen 16. mai mot Hviterussland helt avgjørende. Det kan være en kamp om fjerdeplass og kvartfinale, men kan også være en kamp for å unngå nedrykk til B-gruppen.

Les mer om

  1. Petter Thoresen
  2. Ishockey
  3. Ishockey-VM