Sport

- I mitt livs form

Marius Thorp er kanskje den største favoritten foran helgens NM som spilles på Onsøy. 19-åringen har varmet opp med to treningsrunder på ni under par.

Marius Thorp er det største navnet i årets NM.

  • Petter Bøifot

Resultater/livescore herrerResultater/livescore damer Det er klart for Norgesmesterskapet i golf som i år spilles på Onsøy Golfklubb i Fredrikstad. Den store forhåndsfavoritten er nok Marius Thorp. 19-åringen fra Bærum er Norges mest meritterte herrespiller til tross for sin unge alder. Han har vunnet EM, VM for junior både lag og individuelt, samt lag-EM for junior. I tillegg var han beste amatør i fjorårets British Open.

— Veldig sulten

— Formen er veldig bra, kanskje min beste noensinne, sier Thorp i bloggen sin på VG Nett.- På trening har jeg to strake runder på ni under par, og er veldig sulten foran høstsesongen. Thorp skal utover høsten spille U.S. Amateur, verdens kanskje største amatørturnering, for så å prøve seg på kvalifiseringen til PGA-touren.

Hjemmefavoritt

Lars Petter Brovold blir nok Thorps største utfordrer. Onsøy er hjemmebanen hans og 28-åringen kjenner banen ut og inn. Han har slitt med formen denne sesongen, og må spille opp mot sitt beste dersom han skal hevde seg. I dameklassen er nok Amalie Valle, som i likhet med Brovold spiller på hjemmebane, favoritten sammen med Marita Engzelius og Ann-Kristin Solvang. Mesterskapet begynner torsdag og avsluttes søndag.

Les mer om

  1. Golf