Sport

Stöckl: - Norge har en fordel i Granåsen

Landslagstrener Alexander Stöckl mener Anders Bardal og de norske hopperne kan dra fordel av få treningsomganger foran storbakkerennet i Granåsen.

- FORDEL NORGE: Torsdag er det verdenscuprenn i Granåsen. Alexander Stöckl mener hans elever har en fordel. Foto: NTB scanpix

 • Eirik Grønning

GRANÅSEN (adressa.no): Hoppsirkuset har knapt rukket å lande etter VM i Falun. Forrige helg var det klart for to konkurranser i finske Lahti, før hopperne dro videre til tirsdagsrenn i Kyopio. Ett døgn senere ble hoppere og støtteapparat fløyet til via charterfly til Værnes foran torsdagens hopprenn i Granåsen. I det som blir den fjerde på seks dager.

— Jeg begynner å bli så vant til det, at det er ikke noe problem med reisingen. Samtidig har jeg vært så klar på å komme tilbake at jeg har mye overskudd. Det blir spennende å se hva jeg får til i morgen (i dag), sier Anders Bardal, som har kommet tilbake etter håndleddsbruddet i midten av januar.

Få prøvehopp

Og som i kveld setter utfor i favorittbakken kun noen hundre meter fra leiligheten han flytter fra i sommer. Onsdag ble brukt som reisedag for hopperne, som ikke får teste bakken før i formiddag. Da blir det to treningsomganger før kvalifiseringen til kveldens renn. Det blir dermed få muligheter til å gjøre seg kjent med bakken.

— Det kan være en fordel oss norske som er vant til bakken. For min egen del har jeg mange treningstimer i Granåsen, og vant her i fjor, sier Bardal.

Lanslagstrener Alexander Stöckl er enig med lagkapteinen.

— Det er absolutt en fordel Norge. Vi har mange hoppere som kjenner bakken, og som trives her.

Verdenmester, men uten verdenscupseier

VM-kongen Rune Velta er raskt med å påpeke at få treningsmuligheter i bakken ikke er en forskjell fra andre konkurranser.

— Men det er klart at det er en fordel å kjenne bakken, sier mannen som endte med to gull, et sølv og en bronse i Falun, men står uten verdenscupseier i karrieren.

— Jeg satser på å løse arbeidsoppgavene på samme måte som jeg har gjort i det siste. Da kan det bli veldig bra. Jeg føler meg i god form, sier Velta.

Det samme kan ikke sies om lagkamerat Anders Fannemel. Verdensrekordholderen fikk en skade i kneet under konkurransen i Lahti søndag, og sto over i Kyopio for å kunne delta i Granåsen.

— Jeg kjenner det fortsatt i kneet, og det er usikkert om jeg klarer å starte. En avgjørelse blir vel tatt i løpet av formiddagen tenker jeg, sier Fannemel, som vil anse sjansene som gode for at han blir å se i kveld.

— Hvis ikke hadde jeg ikke vært her, og jeg sto over i Kyopio for å ha en sjanse. Det kan hende jeg tar en avgjørelse etter treningen, eller så kan det hende jeg står over helt til konkurransen starter, sier Fannemel, som er forhåndskvalifisert til rennet som følge av fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt.

Stjernen inn for Sjøen

En som må kvalifisere seg, er Andreas Stjernen. Nord-trønderen har slitt med stabiliteten i hoppingen denne sesongen, og har måtte seg flere lagkameratene slippe foran i køen. Men torsdag er han tilbake på laget, til fordel for Philip Sjøen.

— Det er for å se han i aksjon foran avslutningen i Planica (skiflyging om én uke, journ. anm). Det er viktig for oss å se hvordan han håndterer konkurranse, og han fortjener en sjanse etter å ha vært god på trening, sier landslagstrener Stöckl.

— Det er veldig morsomt å få sjansen. Jeg fikk en opptur under skiflygingen i Vikersund og har bare trent her i Granåsen siden. Treningen har vært veldig bra, men det er spennende å se hvor langt det holder i konkurranse. Jeg gleder meg til å hoppe på hjemmebane, og håper det blir samme trøkket som i fjor, sier Stjernen.

 1. Les også

  Allerede før sesongstart viste tester at Bardal ikke var i form

 2. Les også

  - Kombinert for kvinner er en drøm som går i oppfyllelse

Les mer om

 1. Hopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Forfang (19) får trolig plass i VM-troppen

 2. SPORT

  To vraket - disse hopper for Norge i VM i skiflyving

 3. SPORT

  Tom Hilde vraket fra hoppuken

 4. SPORT

  Får landslagssvar i april

 5. SPORT

  Stöckl om Fannemel: - Klarer nesten ikke å gå

 6. SPORT

  Hopptreningen i VM blåste bort – Forfang lar seg ikke stresse