Sport

Fnyser av Rosenborgs rop om matchstraff

Oilers-keeper Henrik Holm mener Rosenborg er latterlige.

MØLJE: Her har Henrik Holm hevet seg inn slåsskampen, oppå ryggen til Inge Stokvik. Rosenborg hevder at dommerne burde sendt ham rett i garderoben.
  • Martin K. Andersen

ROSENBORG ELITE — STAVANGER OILERS 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Sju minutter før pause i andre omgang, smalt det skikkelig i Leangen arena. Etter Inge Stokviks kollisjon med Oilers-keeper Henrik Holm ble isen en liten slagmark. Og stormende ut fra målet, hev målvakt Henrik Holm seg inn i slåsskampen.

Så slag

-For meg er situasjonen soleklar. Keeperen slipper spaken, hopper ut, og angriper med spakhansken. Da kan det ikke være noe annet en matchstraff, sier Rosenborg-trener Hasse Hansson.

-Han slår med spakhansken og kommer inn som tredjemann i situasjonen. Det er to situasjoner som enkeltstående i seg selv kvalifiserer til å sende Holm ut i resten av kampen, sier sportslig leder Tommy Iversen i Rosenborg elite.

Beklaget episoden

Oilers-keeper Holm avviser blankt Rosenborgs påstander.

-Jeg slår ikke med spakhansken, og han får ikke vondt på noe som helst vis. Det blir bare latterlig av Rosenborg å si at jeg skal ha matchstraff. Det blir for dumt, sier Holm.

Mens dommerne diskuterte seg fram til en enkel tominutters utvisning for Holm, så det ut som keeperen var borte ved sin egen benk og beklaget seg. Etter kampen bekrefter han at det var tilfelle.

-For meg virket det som Stokvik satte albuen i ansiktet mitt, og da mistet jeg hodet litt. Det var unødvendig, og jeg burde selvsagt ikke gjort det, sier han.

Diskuterbart

Dommer Petter Hegle mener Rosenborgs krav om fem minutters utvisning og liten matchstraff «kan diskuteres», men han så ikke at Holm slo med spakhansken.

-Sånn som jeg vurderer det, er det Rosenborgs Inge Stokvik som starter situasjonen når han går inn på keeperen. Der ligger en tominutter i bunn. Så blir det en roughing på Stokvik og Oilers-backen. Deretter er keeperen så dum at han hopper inn og begynner å bråke. Hadde han slått med spakhansken, ville det vært veldig greit. Da hadde det vært rett i dusjen. Men sånn det ser ut, får han ikke gjort så mye inne i mølja der. Det blir mest holding egentlig, sier Hegle.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Rosenborg IHK