Tour de France glipper for Boasson

Skade hindrer syklisten i NM-start.

OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen jakter etappeseirer i Giro d'Italia.
  • Jørgen Tjærnås
  • Espen Hansen

Edvald Boasson Hagen har bestemt seg for å ikke stille i norgesmesterskapet denne uka. Det ble klart tirsdag.

Les også

Boasson Hagen brøt Route du Sud

På programmet i Eidsvoll står tempostart torsdag og fellesstart søndag. Det blir altså uten Boasson Hagen. — Han står over NM på grunn av en skade, og dette er en avgjørelse vi har tatt sammen med Sky , sier Boasson Hagens agent Birger Hungerholdt til Aftenposten.

Den profilerte syklisten har innkalt til pressekonferanse klokka 13.00 tirsdag, hvor han forteller om årsaken til at han nå ikke stiller til start.

Boasson Hagen sto søndag av den tredje og siste etappen av Route de Sud, noe som angivelig var planlagt, men som ble tolket til at han ikke er helt i slag etter skade/sykdomsavbrekket han fikk under Italia Rundt tidligere i år. Dermed ble også hans plass på Tour de France-laget, som hele sesongen har vært et stort spørsmålstegn, enda mer usikkert.

Etter planen skal Team Skys Tour de France-lag presenteres først onsdag, men hvorvidt Boasson Hagen, som står med to etappeseire i Tour de France, er med, blir altså klart tirsdag. Høyst trolig må 27-åringen stå over det tradisjonsrike etapperittet.

- Står Edvald over NM for å bli helt frisk til Tour de France?

— Det må du bare spekulere i, men jeg ikke lov til å si noe, sier Hungerholdt.

Ifølge TV 2skal det nå være bestemt at årets utgave av Tour de France går uten nordmannens deltakelse.

Sky har hatt mange skade/sykdomsproblemer denne sesongen, og senest søndag sa Skys norske sportsdirektør Kurt Asle Arvesen at å sette sammen laget i år er en stor utfordring. I går ble det klart at Sergio Henao ikke kan kjøre TdF etter en skade han pådro seg i Sveits rundt.

Om ikke Boasson Hagen er blant de utvalgte, blir Katjusja-rytter Alexander Kristoff trolig eneste norske deltaker.