Prestasjon uten penger

HALIFAX (Aftenposten.no): -Nå håper jeg noen firmaer der hjemme får opp øynene for det vi kan få til, sa en lykkelig ishockeypreident Ole-Jacob Libæk.

Ishockeypresident Ole Jacob Libæk håper det nå vil dryppe mer penger på hockeysporten. Her sammen med landslagstrener Roy Johansen (t.v.)

Norge-Tyskland 3-2

-Jeg vil jo si at dette er et ganske bra resultat av den ikke-økonomien vi har, slo presidenten fast der han sto og frydet seg under tribunene i Halifax Metro Centre.

Det norske ishockeyforbundet sliter tungt økonomisk, og har blant annet vært nødt til å kutte ganske drastisk i staben på forbundskontoret. Sponsorene har ikke akkurat stått i kø for å være en del av norsk ishockey. Sponsorene vil gjerne være med på et vinnerlag. I går var Norge ishockeyverdens store sensasjon. Andreplassen i den sterke gruppen Norge hadde havnet i, var det få om noen som trodde spillerne i rødt, hvitt og blått skulle klare.

Les oså For Libæk var seieren også viktig rent ishockeypolitisk. Han har vært en sterk kritiker av makteliten i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), og i går var han totalt oppgitt over at Tyskland, som hadde brukt en ulovlig spiller, ikke ble fartatt poengene fra seieren over Slovakia. Ifølge regelboken skulle de det, men for de store og sterke nasjonene blir regelboken lett lagt til side når det er mest bekvemt.

-Nå er vi ikke bare sutrekopper, vi vet alle at vi kan spille ishockey også, slo norsk ishockeys sterke mann fast.

-Jeg er veldig glad på både spillernes og støtteapparatet vegne. Disse gutta er hel ved på alle måter. Det er ikke noe tull med noen av dem, understreket Libæk som har stor sans for den jobben Roy Johansen har gjort med landslaget. Så stor at han og forbundet har gitt Johansen to nye år i sjefsstolen.