Sport

Bardal fikk VM-sølvet dagen etter hoppene

Anders Bardal tok sølv i VM i skiflyging, og det uten å hoppe siste del av mesterskapet.

SØLV: Anders Bardal tok sølv i VM i skiflyging etter en amputert konkurranse.
  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Del to av VM, de to siste av fire hopp, blåste bort i vinden. Det var rett og slett for farlig å sette utfor mammutbakken i Harrachov i Tsjekkia.

Hoppere og tilskuere ventet og ventet. Først ble det utsettelse, deretter avlysning..

— Det har blåst helt forferdelig her, og det er blitt en lang dag, sier trener Magnus Brevig.

Han og kollega Alexander Stöckl kunne til slutt konstatere at resultatlisten ble som dagen før, med gullvinner Severin Freund, og Peter Prevc fra Slovenia på tredjeplass.

Dermed var det Bardal førstehopp på 203,5 meter, likt med Freund fra fredag kveld og trønderens andrehopp på 188 meter som ble utslagsgivende. Tyskeren karret seg til 191, 5 meter og fikk dermed grepet om gullet.

Magnus Brevig avviser at det var noen nedtur at Bardal fikk sølvmedaljen på denne måten.

— Medalje er medalje, Det vi ser er at Bardal er stabil, og i tillegg har vi Anders Fannemel på syvendeplass. Han har et stort potensial.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 18, mens Rune Velta endte på 26. plass.

Stolt

For sportssjef Clas Brede Bråthen var det deilig å konstatere at Norge siden 2003 har en uavbrutt medaljerekke i alle hopp- og skiflygings-VM.

— Det er vi veldig stolte av. Vi skulle selvfølgelig ønsket at vi kunne hoppe om gullet i dag, men det var umulig. Imidlertid tror jeg vi har en god sjanse i lagkonkurransen søndag.

Da aftenposten.no snakket med Brevig, kunne han ikke si hvilke fire som får være med der.

— Det som eventuelt blir en diskusjon er om Tom Hilde skal inn, sier treneren.

— Vi har sterkt lag. Det å avslutte sesongen med medalje betyr veldig mye. Det vi også liker er at vi i denne treårsperioden, siden vi startet, har tatt medalje i alle mesterskap vi har vært med i. Det betyr mye. Det vi må jobbe videre med er å evaluere. Bardal har vært den eneste på pallen denne sesongen, med Fannemel og Rune Velta på fjerdeplasser. Vi ønsker flere opp på pallen.

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Bardal