Sport

Vålerenga nær sensasjon

Vålerenga hang lenge godt med mot sveitsiske Zürich, men måtte til slutt gi tapt på hjemmebane i ishockeyens mesterliga.

Vålerenga og Thomas Olsen fikk det tøft mot Zurich, selv om de var nære ved skape en senasjon mot det sveitsiske laget.

Vålerenga 2-3 Zürich

Den norske seriemesteren fikk en tøff start på oppgjøret. De havnet under allerede etter åtte minutters spill da svenske Robert Nilsson sendte det sveitsiske laget i føringen.

VIF kom seg fra åpningssjokket. De kom på høyde med gjestene utover i perioden og inn i annen periode. Det ga resultater da Daniel Sørvik scoret etter hurtig og flott spill helt fra eget mål for Oslo-laget etter 25 minutter.

To minutter ødela

I tredje periode så det ut som at bortelaget ønsket å legge vertene bak seg. Etter 46 minutter scoret Severin Blindenbacher, før Luca Cunti økte ledelsen til 1-3 bare to minutter senere.

— Det glapp litt ett par minutter. Da blir det tøft, sa Sørvik til TV 2 etter kampen.

Da så det hele svart ut for Espen Knutsens gutter, men det norske hjemmelaget ga ikke opp. Med ni minutter igjen å spille, reduserte Filip Gunnarson til 2-3 i overtall. Det ga hjemmepublikummet håp om poeng.

VIF presset på, men Zürich holdt unna og vant i Jordal Amfi.

— Jeg er fornøyd med arbeidsinnsatsen. Vi ofrer oss og jobber bra. Jeg er fornøyd med laginnsatsen, sa Vålerenga-trener Espen Knutsen.

Sisteplass

Vålerenga ligger på sisteplass i sin gruppe med null poeng, men har vært nære ved å ta poeng i flere av kampene sine.

På bortebane mot Zürich ble det 4-1-tap, mens i begge kampene mot Vienna Capitals ble det 2-1-tap.

— Det er kjedelig med nok et hederlig tap, sa Sørvik. (©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey