Sport

Norges nye stjerne kaster opp før konkurranser

— Kroppen gjør ting jeg ikke vil, sier Henrik Kristoffersen i samtale med Fredrik Skavlan.

svp://111166?view=ap
  • Sindre Trygsland

21-åringen fra Rælingen har denne sesongen hatt sitt store gjennombrudd i bakken. Han har allerede skrevet norsk historie flere ganger, og forrige helg sikret han sammenlagtsseier i slalåmverdenscupen.

Fredag kveld er Henrik Kristoffersen gjest hos Fredrik Skavlan. Der forteller han om hvordan han har det i minuttene frem til start når han konkurrerer.

Les også

Historisk bragd for Henrik Kristoffersen: - Det er helt magisk

- Jeg blir ikke nervøs i hodet, men kroppen og hodet er to helt forskjellige ting. Mentalt er jeg skarp, men kroppen er et kapittel for meg selv, sier han i intervjuet som blir vist på NRK.

Så langt i 2016 har Kristoffersen vunnet seks slalåmrenn i verdenscupen, i prestisjetunge bakker som Adelboden, Wengen, Kitzbühel og Schladming. Men kroppskontrollen er ikke alltid like god hos supertalentet.

— Kroppen gjør ting jeg ikke vil. Jeg vet ikke om det er fordi kroppen vil forberede seg eller noe sånn, men så begynner jeg å hoste, og så brekker jeg meg, sier 21-åringen før han advarer TV-seerne:

Les også

Henrik Kristoffersen trosset smertene og kjørte inn til pallplass

— Hvis noen sitter med fredagstacoen nå, så lukk ørene, men jeg kaster opp, sier alpinisten og legger til at det ikke skjer i hvert renn.

Han forteller blant annet om en historie før start i den berøme bakken i Kitzbühel.

— Der spydde jeg rett ved starten. Han som startet rett bak meg var ikke helt fornøyd med det. Jeg er glad det ikke kom på TV, det er jeg, sier Kristoffersen og ler.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Les også

  1. Løseth kjørte seg ned 13 plasser

  2. Aamodt om Norges nye stjerne: - Kanskje den best trente alpinisten noensinne

  3. Jansrud raskest der han så lyset

svp://111166?view=ap

Les mer om

  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen