Sport

Fabelaktige Lannem Silje

Dovre-ekspressen Lannem Silje, verdens beste kaldblodshoppe, lekte seg med hingstene i Derby på Bjerke og tok sin 23. seier på 24. forsøk. Kontoen svulmet til 4,1 millioner kroner.

GLEDE: Mange ville være med på seiersbildet. Foto: Eirik Stenhaug@rikstoto.no

  • Tormod Valaker

Det var Lannem Silje for alle pengene i gårsdagens pengestinne Derby med 750.000 kroner til vinneren. Bakpå satt Tor Wollebæk og styrte med sikker hånd.

– Men det kiler litt hver eneste gang, og hjertet banker, for i travløp er du aldri sikker på resultatet, påstod drevne Wollebæk. Det var spillerne, som gjorde superhoppen til storfavoritten. Hun travet i tet hele veien og forlot konkurrentene runden igjen.

– Ikke rart at hun er så sterk. Jeg har jo hele Dovre til å trene henne på, flirte eieren, dovregubben Ola M. Skrugstad.

Lokalt gjorde Tin Balder et flott løp til fjerdepremie. Tin Balder, eiere Håkon Hagebø Hauge og far og sønn Asbjørn og Chris Tennebekk, havnet sist, men travet en flott sisterunde og kapret hele 150.000 kroner.

– Han har slitt mye med skader. Det var en god opplevelse da han skjøt fart på sisterunden, og det var veldig fortjent både for hest og eiere, sa kusk og trener Åsbjørn Tengsareid.

Før det var Norges nye travkonge Support Justice blitt møtt med trommekorps, trampeklapp og egen supporterklan i varmblodseliten. Support Justice var fullstendig overlegen og senket norgesrekorden til 11,6. – Det var mer på tanken, sa Geir Vegard Gundersen, som nå skal preparere Support Justice for EM for femåringer i Paris senere i måneden. Bergenseide Thai Broadway var med i samme løp, men skuffet med en laber fjerdeplass.

Dramatikken sørget danske Bo Westergaard da han bak Nelson Nora brøt seg ut på oppløpet i hoppekriteriet. De var først over mål, men ble korrekt disket fra seieren på 375.000 kroner. De tilfalt Masaya og eieren, Jo Svenstad, en av landets fremste hundekjørere.

Bork Odina og Svein Ove Wassberg kapret femtepremien i hoppe-Derby, og lokale Shocking Day tok en særdeles overraskende sjettepremie i Kriteriet og 65.000 kroner til eieren, travveteranen Pål Terje Hamre.

Dramatikken på kuskefronten sørget landschampionen fra 2012, Tom Erik Solberg, for. Han måtte melde forfall etter å ha falt og slått kragebeinet i trengselen utenfor auksjonsteltet lørdag kveld.