Verdensstjerner klare for Bislett Games

Det kan i dobbelt forstand bli et nytt høydepunkt på Bislett Games 9. juni. Steinar Hoen har signert avtale med verdensrekordholderen i stav. Og hans argeste rival.

Renaud Lavillenie

Renaud Lavillenie var et av trekkplastrene på Bislett i 2014. Da hadde stavhopperen tidligere på året hoppet 6,16 og slettet verdensrekorden til Sergej Bubka. Det ble ikke noe seksmetershopp på Bislett – og antagelig blir det ikke det i år heller – men Hoen har i alle fall sikret seg franskmannen.

— Vi ville gjerne ha ham mot en annen topphopper. Jeg måtte ut med noen kroner for å få Shawn Barber, men da får vi de to mot hverandre for første gang i år, sier stevnesjefen.

Lavillenie har vunnet alle titlene som er å vinne unntatt VM-gull. Det tok Barber seg av i Beijing i fjor. Dermed står Lavillenie med OL-gull, tre EM-gull, to VM-gull inne og fire EM-gull inne, men han må fortsette til VM i London neste år for å sikre seg alle «beltene».

Les også

Steinar Hoen ber friidrettsverden følge etter: Oppfordrer til boikott av dopingdømte

Verdensrekordforsøk på mile

Dafne Schippers er solgt inn som årets største stjerne. Den nederlandske jenta er kommet som en hvirvelvind inn i sprinteliten etter at hun droppet syvkampen for to år siden. Også hun skal få en å bryne seg på, Elaine Thomsen fra Jamaica. Thomsen har løpt på 10,71 i år i 0,4 sek/m for mye medvind, mens Schippers har 10,83 «lovlig».

Likevel er det kanskje Genzebe Dibaba som vil fremkalle Bislett-brølet.

— Hun skal forsøke seg på verdensrekorden på en engelsk mile. Det er overkommelig rekord som har stått helt siden 1996. Damenes mile blir også kveldens siste øvelse, og det er første gang i Bislett-historien, forteller Hoen.

Les også

Opptur for Henrik Ingebrigtsen: – Jeg vet at noe er på gang

Selger bedre enn i fjor

Usain Bolt sto øverst på Hoens ønskeliste, men verdens største friidrettsstjerne hadde ikke Europa på kjøreplanen før OL. At han likevel stilte opp i Ostrava fredag, kom som et resultat av at han var hos kjendislegen Hans-Willem Müller-Wohlfahrt i München. Tsjekkia-starten på 100 meter (9,98) kom derfor som et «ekstranummer».

— Bolt skal løpe på Jamaica 11. juni og deretter Jamaica-mesterskapet. Derfor passet det ikke med Bislett 9. juni, forklarer Hoen, som likevel kan glede seg over at billettsalget så langt har gått syv prosent bedre enn i fjor. Da sto bare 864 seter igjen usolgt på stevnedagen.

— Det er mer trykk i et OL-år. Hvis våre norske utøvere også kan levere noen bra resultater i ukene fremover, blir dette bra, sier Steinar Hoen, som gleder seg spesielt til 400 meter hekk-duellen mellom Øyvind Strømmen Kjerpeset og Karsten Warholm.