Sport

Kriserammede Larvik i dialog med nye spillere

Etter onsdagens ekstraordinære årsmøte varsler Larviks nye styreleder gode nyheter i tiden fremover.

Etter det ekstraordinære årsmøtet onsdag kveld, kom Larvik med oppløftende nyheter foran neste sesong.
  • Henrik Gill

I slutten av mars vedtok Larvik håndballklubb videre drift av klubben, etter anbefaling av styret.

Onsdag kveld avholdt klubben ekstraordinært årsmøte. Der skulle bl.a. organisasjonsplan, handlingsplan og budsjett for 2019 godkjennes.

– Det gikk kjempebra, alt som skulle bli godkjent ble godkjent, sier styreleder i klubben, Marion Eriksen Wold, etter det ekstraordinære årsmøtet.

Selv om organisasjonsplanen ble godkjent, og styret ble gitt fullmakt til å ferdigstille handlingsplanen i henhold til budsjett, ville ikke Eriksen Wold gå nærmere inn på planene.

– Vi kan ikke si så mye om dette akkurat nå, det kunne vi heller ikke på årsmøtet. Vi la frem hovedtrekkene for hvordan vi skal ha driften fremover, da vil vi ha klare retningslinjerfor alle gruppene. Styret vil jobbe nær driften fremover, sier Eriksen Wold.

Hva ligger budsjettet for 2019 på?

– Hva budsjettet for 2019 ligger på kan vi ikke kommentere, svarer styrelederen.

Les også

Anja Hammerseng-Edin: – Vi finner unge helt ned i 13-årsalderen som knasker smertestillende før og etter trening

– Fire-fem nye spillere

I slutten av februar fristilte Larvik alle sine spillere og ansatte på grunn av sin økonomisk pressede situasjon. Det har ført til at mange sentrale spillere hos Larvik velger å forlate klubben etter denne sesongen.

Men etter årsmøtet kom styrets nestleder, Jonas Borvik Knutsen, med oppløftende nyheter før neste sesong.

– Vi er i dialog med flere nye spillere, i tillegg til nåværende spillere, som blir med oss neste sesong. Vi kan ikke si noe konkret om navn, det ønsker vi å dele selv når ting blir bekreftet, sier Knutsen, som ble presentert som ny sportslig leder for Larvik under årsmøtet.

Til Østlandsposten sier Knutsen at det er snakk om fire-fem spillere, alle med erfaring fra Eliteserien.

– Det er snakk om en fire-fem spillere. Noen har svart ja, muntlig. Der er det kun det formelle som gjenstår før vi kan bekrefte hvem det er. Det er eliteseriespillere som også har erfaring fra utlandet, sier han til avisen.

Ifølge avisen bekrefter Knutsen at fire spillere fra årets tropp blir med videre.

– Vi tror vi får en stamme i stallen på opp mot ti spillere med toppspillerfaring, og til og med landslags- og mesterskapserfaring. Det skal suppleres med unge lovende fremadstormende spillere fra Larvik og her i regionen, sier han til ØP.

30. april avgjøres det om Larvik får elitelisens. Eliteserienemnda innstilte i midten av mars på at Larvik ikke får lisens.

– Vi vet ikke hva avgjørelsen kommer til å bli. Vi har gjort det vi kan, men det er ikke vår avgjørelse å ta, sa Eriksen Wold på spørsmål om hun tror Larvik vil få godkjent elitelisens.

Les mer om

  1. Larvik HK
  2. Håndball