Sport

AHL-spiller klar for Oilers

Troppen for neste sesong er komplett.

NY SPILLER: Oilers-direktør Pål Higson har hentet en ny back til klubben. Til høyre er klubbeier Tore Christiansen.
 • Fredrik Fornes

STAVANGER (aftenbladet.no): Oilers' siste backforsterkning Nick Schaus er 27 år gammel og kommer til Stavanger med solid erfaring fra AHL (nest høyeste nivå i Nord-Amerika) og ECHL i det nordamerikanske ligasystemet.Sportslig leder Pål Higson er fornøyd med at stallen nå er komplett.

— Det kjennes godt å ha troppen på plass i god tid før turene til Slovenia, Sveits og Sverige. Gutta får tid til å bli godt kjent med hverandre og trenerteamet får muligheten til å teste ut ulike kombinasjoner på isen. Årets preseason blir en solid sportslig utfordring for oss. Gjennom internasjonal matching får vi nyttig erfaring med oss videre, ikke minst til gruppespillet i Continental Cup, sier Higson til klubbens nettsider.

Han beskriver lagets siste signering som en allsidig backtype, og forteller at troppen nå får en solid toveis back som errustet for mye istid og stort ansvar i laget. 27-åringen beskrives som god med pucken og solid på skøytene, samtidig som han har et fysisk spillesett og gjerne smeller til i taklingene.At nysigneringen er høyrefattet er også i tråd med klubbens ønske.

— Høyrefatningen var vel det eneste kriteriet vi var prinsipielle på da vi sonderte markedet. Nick føyer seg inn i rekken av flere høyrefattede signeringer foran denne sesongen, noe som gjør laget mindre vridd og spillet mer fleksibelt. Ikke minst i overtallsspillet åpner dette for mange muligheter, sier Higson.

Nick Schaus kommer til Stavanger sammen med Jean-Michel Daoust og Dan Kissel 13. august. Alle disse blir dermed å finne i troppen som reiser til slovenske Bled for å spille Rudi Hiti-Cup senere i måneden.

FAKTA

Navn: Nick Schaus

Alder: 27

Posisjon: Back

Nasjonalitet: USA

Høyde: 180 cm

Vekt: 86 kilo

Fatning: Høyre

Tidligere klubber: Buffalo Saints, St. Francis High Prep, River City Lancers, Omaha Lancers, UMass Lowell, Worcester Sharks (AHL), Elmira Jackals (ECHL), Norfolk Admirals (AHL), Fort Wayne Komets (ECHL).

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5