Sport

Stegavik og Herrem flytter fra Romania

Håndballekteparet er løst fra kontraktene med Baia Mare.

FLYTTER: Steffen Stegavik og Camilla Herrem skrev under toårsavtaler da de flyttet til rumenske Baia Mare foran årets sesong. Nå er de løst fra kontraktene sine med den rumenske klubben.
  • Christian Skare Stendal

— Vi har inngått en avtale om at vi er fri fra kontraktene våre. Helt siden de første tre-fire månedene så vi for oss at det ble med det ene året i Romania. Det er langt borte og vanskelig å komme seg hjem. Men det har vært en stor opplevelse, og vi angrer ikke på at vi dro, sier Stegavik til adressa.no.

Trønderen ble dobbeltmester med Minaur Baia Mare, og scoret sju mål i den avgjørende sluttspillfinalen.

Dropper mesterligaspill

Dermed skal Baia Mares herrelag neste sesong spille mesterligahåndball for første gang. Det blir etter alt å dømme uten Stegavik.

— Jeg har ikke sagt 100 prosent at jeg ikke kommer tilbake etter sommeren. Det er en åpning dersom jeg finner ut at det er det beste for meg, men sjansen er liten, sier playmakeren.

Minaur Baia Mares dobbelttittel kom som en stor overraskelse. Samtidig var det en skuffelse at Herrems lag ikke vant sluttspillfinalen mot CSM Bucuresti. Nå skal Baia Mare – ifølge Stegavik – satse mer på herrelaget.

— Damelaget skal ha en ny profil neste år, og ha flest mulig rumenere på laget. De fleste utlendingene er gitt en mulighet til å dra, sier han.

Blir i utlandet

Håndballekteparet blir i utlandet også neste sesong. Herrem havner fort i dansk håndball, mens Stegavik forteller at han opplever stor interesse for hans tjenester.

— Det er interesse fra Slovenia, Frankrike og Polen, og fra to av de landene er det snakk om toppklubber. Slik har det ikke vært før, og får jeg et ok tilbud skal jeg i hvert fall tenke hardt på det. Men samtidig er det langt fra interesse til noe konkret, sier den tidligere Kolstad-spilleren.

En retur til Norge synes utelukket. Profftilværelsen – med to økter om dagen – gir mersmak.

— Vi tror vi er proff i Norge, men vi kan bare drømme. Du tjener så mye på å ha det der som en jobb og ikke jobbe ved siden av. Når du kan hvile mellom treningene i stedet for å være på jobb, kommer du ikke sliten på trening. Jeg har aldri vært så «fit» som på slutten av denne sesongen, og akkurat nå føler jeg at jeg har mange år igjen, sier Stegavik.

Camilla Herrem er opptatt med landslagssamling i Brasil, og har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Les også

  1. Ege etter Champions League-tap: - Vi klarte ikke å få stjernespillerne til å fungere sammen

  2. Norsk håndballstjerne venter barn

Les mer om

  1. Håndball
  2. Camilla Herrem